(ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerst maandag af op een vlakke opening, waarbij beleggers voorzichtigheid betrachten in aanloop naar het Fed-rentebesluit.  

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren pakweg een half uur voor de openingsbel vlak. Omdat in Amerika de zomertijd is ingegaan en in Nederland nog niet, openen de Amerikaanse beurzen om 14.30 uur Nederlandse tijd.

De handelsweek staat volledig in het teken van het rentebesluit van de Federal Reserve aanstaande woensdag. Dinsdag start de tweedaagse beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee (FOMC), die een dag later afgesloten zal worden met het rentebesluit.

Volgens data van CME Group rekent 88,6 procent van de beleggers erop dat het FOMC de rente zal verhogen, hoewel anderen zeggen dat de kans zelfs hoger is. De centrale bank zal woensdag tevens zijn nieuwe economische verwachtingen afgeven.

“De solide Amerikaanse arbeidsdata elimineren de laatste horde voor een Fed-renteverhoging”, aldus marktanalist David Kohl van Julius Baer. Daarmee ligt de Amerikaanse centrale bank volgens Kohl op koers om de rente dit jaar drie keer te verhogen, terwijl de robuuste Amerikaanse economie en de positieve vooruitzichten de speculaties over een verdere verkrapping van het monetaire beleid rechtvaardigen.

Op macro-economisch vlak staan maandag in de Verenigde Staten geen publicaties geagendeerd.

Olie noteerde maandag in het rood. Een april-future West Texas Intermediate daalde 0,4 procent op 48,28 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,2 procent goedkoper werd op 51,25 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0671. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0698 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0688 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Time Warner kan maandag waarschijnlijk rekenen op de aandacht van beleggers, nadat “Kong: Skull Island”, de nieuwste film van onderdeel Warner Bros in zijn eerste weekend in de bioscoop in Amerika 61 miljoen dollar opbracht. Het aandeel noteerde echter in de elektronische handel voorbeurs 0,1 procent lager.

Mobileye steeg 30,5 procent, na het nieuws dat Intel het bedrijf wil overnemen voor 63,54 dollar per aandeel, waarmee het Israëlische bedrijf wordt gewaardeerd op 15,3 miljard dollar. Intel daalde 1,2 procent.

HSBC, dat tevens in de VS is genoteerd, steeg 1,3 procent, nadat de Britse bank de huidige CEO vab AIA Group benoemde tot nieuwe bestuursvoorzitter. Het is voor het eerst in de 152-jarige geschiedenis van de bank dat een buitenstaander voor die rol wordt aangesteld.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,3 procent hoger op 2.372,60 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het groen op 20.902,98 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,4 procent op 5.861,73 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.