Een aandachtige klant merkte vorige week op dat Sundar Pichai, CEO van Google, en Tim Cook, CEO van Apple, samen aan een eettafel zaten. Apple en Alphabet (waarvan Google het belangrijkste onderdeel vormt) zijn 2 van de meeste waardevolle bedrijven ter wereld met een gezamenlijke marktkapitalisatie van bijna 1.300 miljard dollar. Zijn ze iets  van plan?

Steve Sims, oprichter van Bluefish, hield een klantenbijeenkomst in de Tamarine in Palo Alto toen hij de 2 machtige CEO’s samen aan een tafel zag dineren tijdens zijn rookpauze. Het was onmogelijk om te achterhalen waar het gesprek over ging, maar zo’n lunch is meestal niet om eens gewoon ‘hallo’ tegen elkaar te zeggen.

Beide bedrijven leggen elkaar al jaren het vuur aan de schenen. Ze vechten niet alleen over de dominantie van de smartphone, maar ze staan ook geregeld tegenover elkaar in de rechtbank.

Toch hebben beide bedrijven ook veel met elkaar gemeen, denk maar aan artificiële intelligentie en misschien wel de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s.

Het moet in ieder geval een interessant gesprek geweest zijn. Wanneer we ooit eens een vlieg hadden willen zijn, dan was het wel tijdens deze lunchmeeting tussen Sundar Pichai en Tim Cook.

Sundar Pichai en Tim Cook

Bron: CNBC

Foto: Steve Sims