(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenmarkten zullen donderdag waarschijnlijk een pauze inlassen, nadat woensdag wederom nieuwe records werden neergezet. Een half uur voor opening noteerde de future op de S&P 500 tot 0,5 procent in het rood. 

Marktanalist Craig Erlam van Oanda verwacht niet dat de dalingen zullen aanhouden en verwacht dat de “buy the dip” mentaliteit zal zorgen voor herstel. “Iedere correctie, hoe klein ook, zal waarschijnlijk worden verwelkomd door beleggers die smachten naar meer volatiliteit in de aandelenmarkten.” 

Ook in Europa noteerden de beurzen lager. Bedrijfscijfers van grote bedrijven zoals Burberry en Siemens werden negatief ontvangen. Het cijferseizoen loopt inmiddels op zijn laatste benen. De Stoxx 600 Europe daalde 1,0 procent.

Op de valutamarkten verzwakte de dollar vanwege zorgen over vertraging van de belastingplannen van de Amerikaanse regering. De euro/dollar noteerde op 1,1606, ten opzichte van 1,1597 rond het slot in New York op woensdag. 

De olieprijzen gingen circa 0,2 procent omhoog.

Vanmiddag werd reeds bekend dat de steunuitkeringen in de afgelopen week zijn gestegen van 229.000 naar 239.000. Er was gerekend op een veel minder harde stijging tot 230.000 aanvragen. 

Na opening verschijnen de groothandelsvoorraden. 

Bedrijfsnieuws

Macy’s boekte in het derde kwartaal een hogere winst op een licht lagere omzet. De  Amerikaanse warenhuisketen herhaalde de eerder afgegeven outlook voor het hele boekjaar. In de elektronische handel voorbeurs noteerde het aandeel Macy’s donderdag 2,7 procent hoger. 

Huizenbouwer DR Horton zei dat de kwartaalwinst was gestegen van 283,6 miljoen naar 313,2 miljoen euro. De omzet steeg van 3,65 miljard naar 4,07 miljard dollar. Horton profiteerde van sterke huizenverkopen en meer vraag naar land en bouwpercelen. In de handel voorbeurs noteerde het aandeel vrijwel onveranderd. 

Office Depot boekte lagere resultaten als gevolg van orkaanschade, maar voldeed ruim wel aan de verwachtingen van analisten. De detailhandelaar voorziet dat de omzet in 2017 lager zal uitvallen dan vorig jaar, onder andere vanwege de sluiting van winkels. De aangepaste operationele winst zal waarschijnlijk 400 miljoen tot 425 miljoen dollar bedragen. Begin oktober zei de aanbieder van kantoorartikelen dat de eerder afgegeven verwachting van 500 miljoen dollar niet langer haalbaar was. Het aandeel Office Depot steeg 7,0 procent. 

Nabeurs maakt Walt Disney resultaten bekend. 

Slotstanden

De S&P 500 index steeg woensdag 0,2 procent naar 2.594,39 punten, de Dow Jones-index steeg fractioneel tot 23.563,50 punten en de Nasdaq steeg 0,3 procent op 6.789,12 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.