(ABM FN-Dow Jones)  De Amerikaanse aandelenbeurzen stevenen woensdag af op een vlak tot hoger slot, herstellend van eerdere verliezen geruststellende notulen van de Federal Reserve.

De S&P500 noteerde een half uur voor het sluiten van de markten in de Verenigde Staten 0,1 procent hoger, terwijl de Dow Jones-index ongewijzigd noteerde. De Nasdaq won zelfs 0,4 procent.

Eerder op de dag stonden de beurzen onder druk, nadat tweets van president Donald Trump zorgen over geopolitieke onrust en een handelsoorlog weer lieten opleven, nadat die zorgen eerder in de week juist leken te zijn weggenomen.

De markten fleurden op na de notulen van de Fed, die blijkbaar beleggers geruststelden dat de centrale bank de rente niet al te agressief zal verhogen dit jaar. “Er werd opgemerkt dat het voorbarig was om te concluderen dat de inflatie op een niveau rond 2 procent zou blijven, vooral na verscheidene jaren waarin de inflatie hardnekkig onder de doelstelling van 2 procent bleeef”, stond in de notulen te lezen.

De beleidsmakers merkten ook op dat als de inflatie tijdelijk boven de beoogde 2 procent zou stijgen, dit zou helpen om de inflatieverwachting voor de langere termijn meer in de richting van het beoogde niveau van 2 procent te tillen.

Eerder op de dag overheersten de zorgen over handelsconflicten en geopolitieke onrust. President Donald Trump zei tegen journalisten dat hij niet echt tevreden was over het verloop van de onderhandelingen met China over de handelsbetrekeningen. Ook zou hij maatregelen overwegen om de export van staal en aluminium vanuit de Europese Unie naar de Verenigde Staten te beperken met zo’n 10 procent, volgens Europese bronnen in Brussel.

De eurodollar noteerde op 1,1700, waarmee de dollar verder aansterkte ten opzichte van de euro.

De olieprijs daalde in New York, met 0,4 procent tot 71,70 dollar per vat. Brent-olie werd juist 0,3 procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Comcast verloor 1,7 procent. Het bedrijf zei de laatste hand te leggen aan een hoger bod op de bedrijven die Twenty-First Century Fox wil verkopen aan Walt Disney. Fox won 1,4 procent, Disney verloor 0,9 procent.

Target verloor 5,6 procent, na de publicatie van kwartaalcijfers, terwijl Lowe’s zelfs 10 procent moest prijsgeven.

Tiffany & Co won 23 procent na sterker dan verwachte resultaten, en Ralph Lauren klom 14 procent.

General Electric ging onderuit, nadat het bedrijf niet kon beloven dat het volgend jaar een dividend van 0,48 dollar per aandeel zal uitkeren. Het aandeel verloor meer dan 7 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.