(ABM FN-Dow Jones) Wall Street kwam woensdag met nog zo’n twee uur handel te gaan nauwelijks in beweging. De Dow Jones index noteerde vrijwel vlak, terwijl de S&P 500 0,1 procent daalde. De Nasdaq steeg fractioneel.

Positieve groeidata uit China werden wat koeltjes ontvangen door beleggers. Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets zijn beleggers sceptisch over de cijfers.

Econoom Diana Choyleva van Enodo Economics is het met Madden eens. “We hebben onze twijfels over de data maar ze bevestigen wat onze analyses al lieten zien: dat de [Chinese] overheid weinig andere keus heeft dan flink investeren [in de economie].”

Verder is er momenteel weinig nieuws over de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Ook maken beleggers zich op voor een lang Paasweekend, dat vrijdag begint.

De meeste aandacht gaat deze week uit naar bedrijfscijfers, die tot nu toe een gemengd beeld geven maar in het algemeen niet zo tegenvallen als voorafgaand aan het cijferseizoen werd voorspeld.

Van de circa 30 S&P 500 bedrijven die tot nu toe de boeken opende, deed 80 procent het beter dan verwacht, volgens vermogensbeheerder Sebastien Galy van Nordea Asset Management.

Later op de avond verschijnt het Beige Book van de Federal Reserve, dat geldt als leidraad bij de volgende rentevergadering van de centrale bank.

Op macro-economisch vlak werd woensdagmiddag al bekend dat de groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten in februari minder hard zijn gestegen dan verwacht. De toename van 0,2 procent was slechts de helft van waar de markt op rekende.

Het tekort op de Amerikaanse handelsbalans daalde in februari onverwacht. Het handelstekort kwam uit op 49,38 miljard dollar, van een tekort van 51,13 miljard dollar een maand eerder. Economen gingen uit van een handelstekort van 53,8 miljard dollar.

Een vat olie werd iets goedkoper nadat de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden onverwacht bleken gedaald.

De euro/dollar noteerde een paar uur voor de Amerikaanse slotbel op 1,1298. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1315.

Bedrijfsnieuws

Net als dinsdag stonden aandelen van zorgverzekeraars woensdag onder druk. UnitedHealth verloor zo’n 3 procent, Cigna bijna 5 procent en Anthem zelfs zo’n 6 procent.

IBM rapporteerde dinsdag nabeurs voor het derde kwartaal op rij een lagere omzet. De opbrengsten bleven bovendien achter bij de markt verwachting en het aandeel verloor dik 3 procent, ondanks dat de winst wel beter was dan verwacht.

Netflix daalde 0,6 procent. De videostreamingdienst heeft in het eerste kwartaal een recordaantal betalende abonnees kunnen verwelkomen. In totaal kon het concern in het eerste kwartaal 9,6 miljoen nieuwe klanten bijschrijven. De voorzichtige outlook voor het lopende kwartaal kwam wel als een negatieve verrassing, waardoor het aandeel dinsdag nabeurs onder druk stond. Woensdag leken beleggers zich nog niet helemaal over die teleurstelling heen te hebben gezet.

PepsiCo rapporteerde over het eerste kwartaal een nettowinst van 1,41 miljard dollar. De aangepaste winst kwam uit op 0,97 dollar per aandeel en daarmee boven verwachting. Ook de omzet van 12,88 miljard dollar was beter dan de markt voorspelde. De outlook werd gehandhaafd. Het aandeel noteerde meer dan 3 procent in de plus.

Morgan Stanley heeft in het eerste kwartaal een nettowinst geboekt van 2,43 miljard dollar, ofwel 1,39 dollar per aandeel, op een omzet van 10,3 miljard dollar. Daarmee presteerde de Amerikaanse bank beter dan verwacht. Het aandeel steeg dik 2 procent.

Abbott Laboratories heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de aangepaste winst per aandeel iets hoger zien uitkomen dan analisten vooraf hadden voorzien, terwijl de omzet ruim 7 procent steeg. Het aandeel daalde toch 4 procent.

Alcoa komt nabeurs met de kwartaalcijfers. In de reguliere handel steeg het aandeel 0,9 procent.

Qualcomm, dat dinsdag al flink omhoog schoot nadat er een eind kwam aan de patentstrijd met Apple, steeg woensdag nog eens 10 procent. Apple won 1,7 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.