Wall Street gaat woensdag vermoedelijk licht hoger open, op wat een rustige handelsdag belooft te worden bij gebrek aan impulsen. De futures voor de S&P 500 en de Dow Jones-index noteerden rond de klok van drie uur vlak en liepen met 0,3 procent op voor de Nasdaq.

Deze hele week al is de aandelenhandel rustig en zijn de volumes aan de lage kant. Beleggers lijken voorzichtig te zijn in afwachting van de bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole later deze week, waar voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve vrijdag een toespraak zal houden. De aandacht gaat uit naar wat Yellen zal zeggen over het tijdspad van renteverhogingen.

“Onzekerheid houdt de markten wereldwijd in zijn greep deze week”, zei analist Lukman Otunuga van FXTM.

“De Amerikaanse aandelenmarkten blijven zich zijwaarts bewegen binnen een vrij strakke bandbreedte, waarbij de gemiddelde volatiliteit in de afgelopen dertig dagen op zijn laagste niveau in jaren noteert”, voegde analist Michael Hewson van CMC Markets daaraan toe.

De macro-economische agenda bevat een half uur na opening cijfers over de verkoop van bestaande huizen in juli. Een dag eerder ondersteunde positieve cijfers over de nieuwe woningverkopen nog het sentiment. Om half vijf volgt het wekelijkse olierapport.

De olieprijzen lieten volatiele bewegingen zien en noteerden een half uur voor opening lager. De futures voor een vast West Texas Intermediate zakten 1,9 procent in tot 47,19 dollar en de future voor Brent daalde 1,2 procent tot 49,37 dollar per vat.

De euro handelde ten opzichte van de dollar op 1,1256. 

Stijgers en dalers

Best Buy kan rekenen op aandacht na meerdere koersdoelverhogingen volgend op de resultaten van de retailer een dag eerder. JPMorgan verhoogde het koersdoel op Best Buy van 30,00 naar 35,00 dollar. RBC Capital stelde het koersdoel opwaarts bij van 36,00 naar 42,00 dollar en bij Raymond James was sprake van een verhoging van 38,00 naar 45,00 dollar.

Pfizer stemde in om een deel van de antibiotica-activiteiten van AstraZeneca over te nemen voor circa 1,6 miljard plus royalties.

Meubelmaker La-Z-Boy liet een fikse daling in de handel voorbeurs zien van krap 14 procent, in reactie op teleurstellende bedrijfsresultaten. 

Slotstanden 

Wall Street sloot dinsdag licht hoger. De Dow Jones Industrial Average eindigde 0,1 procent hoger op 18.547,30 punten, de S&P 500 index won 0,2 procent tot 2.186,90 punten en de Nasdaq steeg 0,3 procent tot 5.260,08 punten.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.