(ABM FN-Dow Jones) Wall Street kijkt uit naar een hogere opening. Ruim een half uur voor de openingszoemer noteerden de futures op de Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq index circa 0,3 procent in het groen.

Voorbeurs bleek dat het aantal wekelijkse steunaanvragen met 1.000 is opgelopen naar 234.000. Economen rekenden vooraf op een stijging naar 237.000.

De meeste aandacht gaat uit naar de uitkomst van de bijeenkomst van oliekartel OPEC vandaag in Wenen.

Het kartel zal tot en met maart 2018 dagelijks evenveel olie blijven oppompen als het nu doet. Dit zou de uitkomst van de vergadering in Wenen zijn, melden diverse media op basis van bronnen.

Een verlenging van 9 maanden om dagelijks 1,8 miljoen vaten olie minder per dag op te pompen, komt niet als een verrassing. Diverse olieministers hintten hier de afgelopen dagen al op.

De olieprijzen staan vandaag onder druk. De olie-futures noteren inmiddels een verlies van een tot anderhalf procent.

Volgens marktanalist Naeem Aslam is de markt te veel gefocust op een verlenging van de huidige productiebeperking, terwijl OPEC zijn ogen sluit voor de Amerikaanse schalie-olie sector. Aslam meent dat olie tussen de 45 en 55 dollar per vat zal blijven bewegen. Om boven de 60 dollar te komen is er een echte katalysator nodig, maar de marktanalist ziet deze simpelweg niet.

De euro/dollar werd donderdag verhandeld op 1,1198. Woensdag bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten, en in aanloop naar de notulen van de Federal Reserve, was dit 1,1174.

De markt rekent, op basis van de notulen van de laatste rentevergadering die de Federal Reserve woensdagavond publiceerde, dat in juni de rente zal worden opgetrokken.
Vooral dat er in de notulen stond dat een verhoging ‘soon’ volgt, is volgens ING normaliter een duidelijke hint dat er in juni verhoogd zal worden.

Ditmaal is er volgens de marktvorsers van de bank echter ook “een grote maar”. De macro-economische data in de komende weken moeten volgens de Fed aantonen dat de recente vertraging van de economische activiteit niet doorzet, anders zal de centrale bank volgende maand een pas op de plaats maken.

Bedrijfsnieuws

HP behaalde in het afgelopen kwartaal wat minder winst, hoewel de omzet wel toenam. Toch sprak CEO Dion Weisler van een doorbraak. De omzet steeg van 11,6 miljard naar 12,4 miljard dollar. De nettowinst daalde van 629 miljoen naar 559 miljoen dollar. Voor het hele boekjaar wordt een aangepaste winst voorzien van 1,59 tot 1,66 per aandeel. Vorig kwartaal zei HP nog te mikken op 1,55 tot 1,65 dollar. Het aandeel gaat mogelijk vier procent hoger openen.

Best Buy en Sears lijken een dubbelcijferige winst te boeken bij het klinken van de openingszoemer op Wall Street.

Best Buy liet zich positiever uit over de rest van het boekjaar, nadat de omzet in het eerste kwartaal was opliep. Voor heel het boekjaar rekent Best Buy op een omzetgroei van ongeveer 2,5 procent, waar dit aanvankelijk nog 1,5 procent was.

Sears profiteerde afgelopen kwartaal van de kostenbesparingen die de warenhuisketen doorvoerde. Waar het aanvankelijk hoopte 1 miljard dollar aan besparingen te kunnen doen, mikt Sears inmiddels op 1,25 miljard dollar. Daarvan is inmiddels 700 miljoen dollar op jaarbasis gerealiseerd.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index bereikte woensdagavond een nieuwe recordstand, met een 0,3 procent hoger slot op een koers van 2.404,39 punten. De Dow Jones index won 0,4 procent en techbeurs Nasdaq won 0,4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.