(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

“Er ligt weer een hogere start in het verschiet maar de Dow lijkt voorlopig niet in staat door de 20.000 punten heen te breken”, volgens vermogensbeheerder Remo Fritschi van ADS Securities. 

Op macro-economisch vlak is er vrijdag aandacht voor de woningbouw en bouwvergunningen in de maand november, maar die data zullen niet voor verrassingen zorgen, verwacht Fritschi.

“De grote vraag is waar de volgende opwaartse beweging voor de markt vandaan moet komen”, aldus de marktvorser.

Olie noteerde vrijdag in het rood. Een januari-future West Texas Intermediate daalde een half procent op 50,64 euro terwijl ook een februari-future Brent een half procent lager bewoog op 53,67 euro.

De euro/dollar noteerde rond het middaguur op 1,0449. Bij de opening vrijdagochtend noteerde het muntpaar op 1,0429. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag bewoog het muntpaar nog op 1,0414.

“De dollar lijkt even een adempauze te nemen na een rally van twee dagen”, concludeerde marktanalist Richard Perry van Hantec Markets.

Bedrijfsnieuws

Yahoo kan net als donderdag ook vrijdag op aandacht rekenen vanwege de deze week aangekondigde grootschalige datahack uit 2013 waarbij miljoenen persoonsgegevens werden gestolen. Mogelijk heeft deze aankondiging invloed op de voorgenomen overname door Verizon. 

Oracle heeft in het afgelopen kwartaal van het gebroken boekjaar een vrijwel onveranderde omzet geboekt vergeleken met een jaar eerder, van 9 miljard dollar, maar ondervond wel last van de dure dollar. De nettowinst daalde met 8 procent naar 2 miljard dollar. 

Adobe Systems heeft in het vierde kwartaal een flink hogere omzet en winst geboekt, waarmee de eigen verwachtingen nipt werden overtroffen. De Amerikaanse aanbieder van grafische software zag de nettowinst oplopen van circa 400 miljoen naar 472 miljoen dollar terwijl de omzet steeg van 1,3 miljard naar 1,6 miljard dollar. 

Honeywell kwam vrijdag met een financiële outlook voor volgend jaar, waarbij het concern een winst per aandeel voorziet van tussen de 6,85 en 7,10 dollar en een autonome omzetgroei van tussen de 1 en 3 procent. De outlook voor het huidige kwartaal, waarin een winst per aandeel van 1,74 dollar wordt voorzien, werd bevestigd.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,4 procent in de plus op 2.262,01 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent op 19.852,24 punten en de Nasdaq sloot 0,4 procent hoger op 5.456,85 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.