(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een licht lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren pakweg een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het rood.

Daarmee maakt de markt een pas op de plaats, nadat de Dow Jones index dinsdag nog voor de tweede opeenvolgende dag op een recordniveau sloot. De Amerikaanse aandelenmarkten presteren sterk sinds de verkiezingsoverwinning van Donald Trump en marktvolgers verwachten dat Trump’s pro-business agenda de winsten in het bedrijfsleven zal stimuleren, en dat lagere belastingen en grote infrastructuurprojecten de economie verder zullen stuwen.

“Het lijkt erop dat niets de rally tot stilstand kan brengen”, merkte marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets UK voorbeurs nog op. “De volatility-index is fors gedaald, wat bevestigt dat de vraag naar risicovollere activa sterk is”, voegde de marktvorser toe.

Voorbeurs werd reeds bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week zijn gedaald met 0,7 procent. De index daalde op weekbasis van 417,2 naar 414,1.

Later op de dag staan nog een tweetal macro-publicaties geagendeerd, met allereerst het wekelijkse olievoorradenrapport gevolgd door het Amerikaans consumentenkrediet in oktober.

Olie noteerde woensdag in het rood. Een februari-future West Texas Intermediate daalde 0,9 procent op 51,50 dollar, terwijl een februari-future Brent 1,0 procent goedkoper werd op 53,38 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0734. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0722 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0720 op de borden.  

Bedrijfsnieuws

Pfizer kon in de elektronische handel voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers, na het nieuws dat de farmareus in het Verenigd Koninkrijk een boete kreeg opgelegd van 107 miljoen dollar vanwege de “uitzonderlijke sterke prijsverhogingen” voor een anti-epilepsie medicijn. Het aandeel verloor 0,7 procent.

Staples bereikte een akkoord met Cerberus Capital Management over de verkoop van zijn Europese activiteiten. Staples houdt wel een vinger in de pap met een resterend belang van 15 procent en een vertegenwoordiging met één zetel in het bestuur.

Whiskeyproducent Brown-Forman rapporteerde voorbeurs over het fiscale tweede kwartaal een nettowinst van 197 miljoen dollar, ofwel 0,50 dollar per aandeel, versus 200 miljoen dollar, ofwel 0,40 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet daalde tot 830 miljoen dollar. Vooraf door FactSet geraadpleegde analisten rekenden op een nettowinst van 0,50 dollar per aandeel op een omzet van 840 miljoen dollar. Het aandeel noteerde voorbeurs 0,1 procent hoger.

Tassenmaker Vera Bradley kelderde voorbeurs 18,2 procent, nadat het bedrijf over het derde kwartaal teleurstellende resultaten rapporteerde en tevens een zwakke outlook afgaf.

Sunpower noteerde voorbeurs 0,6 procent hoger, nadat het concern een herstructureringsprogramma aankondigde in een poging zich beter te positioneren voor duurzame groei op de lange termijn.

Mastercard kondigde een verhoging van het kwartaaldividend aan met 16 procent tot 0,22 dollar per aandeel en lanceerde bovendien een nieuw aandeleninkoopprogramma ter waarde van 4 miljard dollar. Het aandeel noteerde voorbeurs 1,0 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,3 procent hoger op 2.212,23 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het groen op 19.251,78 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,5 procent op 5.333,00 punten. Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.