(ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerst vrijdag af op een lager slot. Met nog een paar uur handel te gaan, daalt de S&P 500 1,0 procent. De Dow Jones index verliest ook 1,0 procent en de Nasdaq levert 0,2 procent in.

Vrijdag gingen de Amerikaanse indexen nog hoger van start, maar ze zakten weg toen de gouverneur van de staat New York, Andrew Cuomo, aankondigde dat werkenden vanaf nu zoveel mogelijk thuis moeten werken vanwege het coronavirus. De regering Trump kondigde aan dat het met buurland Mexico werkt aan een plan om niet-essentiële reizen tussen de twee landen voorlopig te verbieden.

De drie grote indexen gaan de week uit met scherpe verliezen. De S&P staat momenteel op een weekverlies van 12 procent.

Ondertussen is het sentiment wel gekalmeerd, volgens marktstrateeg Seema Shah van Principal Global Investors. “Alle maatregelen die centrale banken de afgelopen week hebben genomen, werken door in het [financiële] systeem en verbeteren de liquiditeit.”

Amerikaanse macro-economische publicaties waren vrijdag schaars. De bestaande woningverkopen in de Verenigde Staten zijn in februari harder dan verwacht gestegen. De verkoop van bestaande woningen nam ten opzichte van januari met 6,5 procent toe naar een geannualiseerd aantal van 5,77 miljoen stuks. Economen rekenden vooraf gemiddeld op 5,5 miljoen woningen.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,0679. De olieprijs daalde 1,5 procent na het stevige herstel op donderdag.

Bedrijfsnieuws

Tiffany & Co rapporteerde over het afgelopen kwartaal een nettowinst van 1,66 dollar per aandeel op een omzet van 1,36 miljard dollar. Aangepast lag de winst per aandeel op 1,80 dollar. Analisten rekenden op een aangepaste nettowinst van 1,76 dollar per aandeel en een omzet van 1,36 miljard dollar. Het aandeel noteert vlak.

JC Penney noteert 12,8 procent lager, omdat de Amerikaanse retailer de outlook voor het huidige boekjaar heeft ingetrokken en zijn geplande analistendag uitstelt vanwege het coronavirus. De warenhuisketen ging voor het huidige boekjaar in eerste instantie nog uit van een stijging van de aangepaste EBITDA met 5 tot 10 procent. De retailer voorzag al wel op vergelijkbare basis een omzetdaling van 3,5 tot 4,5 procent.

General Mills verliest 1,7 procent. Het concern meldde dat de distributie goed werkt, ondanks de sterke toename van de vraag als gevolg van het coronavirus. General Mills voegde eraan toe er vanuit te gaan dat dat zo zal blijven.

Snap wint 7,2 procent, na een adviesverhoging van Wells Fargo. Hoewel het social mediabedrijf niet immuun is voor het coronavirus, verwachten de analisten dat Snap in vergelijking met sectorgenoten minder gehavend uit de crisis zal komen.

Zoom Video Communications profiteert vrijdag van het feit dat steeds meer Amerikanen thuis moeten werken en de software van het bedrijf gebruiken voor teleconferenties. Het aandeel stijgt 8,3 procent.

AT&T verliest 7,3 procent, nadat het telecombedrijf aankondigde het aandeleninkoopprogramma ter waarde van 4 miljard dollar te annuleren

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties