(ABM FN-Dow Jones) Wall Street maakt zich vrijdag op voor een vermoedelijk lagere opening. De futures voor de S&P 500 daalden circa een half uur voor de openingsbel met 0,2 procent.

De futures bewogen op en neer en wezen eerder op vrijdag nog op een hogere opening. Handelsvolumes kunnen lager dan gebruikelijk zijn, voorafgaand aan een lang weekend. Komende maandag is Wall Street gesloten vanwege Memorial Day.

Er lijkt wat meer kalmte te zijn dan de afgelopen dagen met betrekking tot geopolitieke zorgen omtrent Noord-Korea. Een dag eerder gingen de Amerikaanse beurzen nog omlaag, toen bekend werd dat de Amerikaanse president Donald Trump een geplande ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un afblies.

In reactie heeft Kim laten weten bereid te zijn om Trump alsnog te ontmoeten, waarmee de situatie voorlopig niet verder is geëscaleerd.

De aandacht is daarmee weer teruggekeerd naar de Amerikaanse economie. Federal Reserve voorzitter Jerome Powell houdt vandaag een toespraak, waar naar wordt uitgekeken.

Orders voor duurzame goederen bleken in april te zijn gedaald, met 1,7 procent. In de voorgaande maand was nog sprake van een stijging met 2,7 procent.

Later volgen ook nog cijfers over het consumentenvertrouwen.

De euro/dollar noteerde op 1,1670. Donderdag bij het slot op Wall Street was dit nog 1,1723. Olieprijzen daalden verder.

Bedrijfsnieuws

Foot Locker maakte resultaten bekend over het afgelopen kwartaal. De vergelijkbare omzet daalde 2,8 procent, maar dit was minder dan de verwachte daling van 3,9 procent. De winst per aandeel steeg van 1,36 naar 1,45 dollar. Hier was gerekend op 1,25 dollar. In de elektronische handel voorbeurs steeg de koers van Foot Locker ruim 15 procent.

Qualcomm heeft zijn bod op NXP Semiconductors verlengd. De biedingsperiode loopt nu af op 8 juni 2018. Qualcomm bracht eind 2016 een bod uit op het van origine Nederlandse NXP. Het bod van Qualcomm waardeert NXP op circa 44 miljard dollar. Het aandeel Qualcomm noteerde vlak. NXP verloor 0,1 procent.

PayPal steeg 1,0 procent, nadat Stifel zijn advies verhoogde van Houden naar Kopen.

Slotstanden Wall Street

Wall Street is donderdag lager gesloten. De S&P 500 daalde 0,2 procent tot 2.727,76 punten, de Dow Jones index verloor 0,3 procent tot 24.811,76 punten, terwijl de Nasdaq vrijwel onveranderd sloot op 7.424,43 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.