(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures voorspellen dinsdag een flink lagere opening voor Wall Street. Richting de openingsbel stond de future op de S&P 500 0,7 procent lager. De Dow Jones index en Nasdaq gingen een 0,9 procent lagere opening tegemoet.

De uitspraken van de Amerikaanse president Trump zorgden maandag al voor beweging op de financiële markten en beleggers houden daarom vandaag en morgen ook de NAVO-bijeenkomst in Londen in de gaten, waar Trump aanwezig is. Daar zei de president dinsdag dat een handelsverdrag tussen de Verenigde Staten en China mogelijk op zich laat wachten tot na de presidentsverkiezingen in de VS in november 2020.

“Dat idee spreekt me wel aan”, aldus Trump.

Volgens marktstrateeg James Athey van Aberdeen Standard Investments worden beleggers moe van dit soort handelsgerelateerde aankondigingen. In een verkiezingsjaar is het belangrijk dat de aandelenmarkten niet instorten dus het zijn vooral loze dreigementen, denkt de marktvorser.

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets is er een duidelijk gebrek aan urgentie merkbaar bij Trump en is de kans aanwezig dat op 15 december nieuwe importheffingen gaan gelden op Chinese goederen.

Colin Reedle van Legal & General Investment Management merkte op dat het voor de markt lastig is om een helder beeld te krijgen van het handelsconflict, ook vanwege de onvoorspelbaarheid van de betrokkenen, zoals Trump. “Het beleggingsklimaat kende de afgelopen tijd behoorlijk wat risicobereidheid en markten proberen richting het eind van het jaar nog wat verder te stijgen, dus ze zijn gevoeliger voor slecht nieuws”, aldus de vermogensbeheerder.

Verder kondigden de VS dinsdag aan dat men importheffingen van 100 procent wil zetten op 2,4 miljard dollar aan Franse goederen. Washington overweegt dit in reactie op de Franse digitaks die Amerikaanse techbedrijven raakt.

Op macro-economisch vlak is het dinsdag rustig in de VS. Kort na de openingsbel op Wall Street kunnen beleggers aan de slag met de inkoopmanagersindex voor de regio New York.

De euro/dollar noteerde dinsdagmiddag licht lager stabiel op 1,1074. Olie werd bijna een procent goedkoper vanwege de vrees dat er niet snel een handelsverdrag zal worden gesloten tussen de VS en China.

Bedrijfsnieuws

Zwaargewichten als Apple en Caterpillar, die de pijn van een handelsoorlog met China voelen, daalden dinsdagmiddag 2 procent.

Aandelen van techbedrijven als Facebook en Google-moeder Alphabet noteerden dinsdag in de voorbeurshandel tot een procent lager, na de bekendmaking van de VS dat het met tegensancties komt in reactie op de Franse digitaks.

Retailers als Amazon.com, Walmart en Target noteerden dinsdag in de elektronische handel een procent in de min, ondanks een succesvolle Cyber Monday. Volgens Amazon was het de beste verkoopdag ooit voor het bedrijf. Data van Adobe Analytics voorspellen een recordomzet voor Cyber Monday.

Retailer Guess kwam dinsdag met een strategisch plan voor de komende jaren wat tussen tussen boekjaar 2021 en 2025 moet zorgen voor een lage enkelcijferige groei van de omzet. In het huidige boekjaar 2020 rekent het kledingmerk op een omzetgroei van 2,7 tot 3 procent. Het aandeel noteerde dinsdag voorbeurs fractioneel hoger.

AK Steel wordt overgenomen door Cleveland-Cliffs voor 1,1 miljard dollar. Aandelen AK Steel werden in de voorbeurshandel 6,6 procent meer waard. Die van Cleveland-Cliffs daalden 9,6 procent.

Onder meer Salesforce.com en Workday komen dinsdag met kwartaalcijfers.

Slotstanden

Maandag sloten de drie grote indexen lager. De S&P 500 verloor 0,9 procent tot 3.113,87 punten, de Dow Jones index leverde 1,0 procent in op een slot van 27.783,04 punten en de Nasdaq verloor op een slot van 8.567,99 punten, 1,1 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties