De Amerikaanse futures duidden rond lunchtijd op een licht lagere opening voor Wall Street. Rond de klok van één uur noteerden de futures voor de Dow Jones index, de S&P 500 en de Nasdaq ongeveer 0,2 procent lager.

In het algemeen nemen beleggers volgens Craig Erlam van OANDA een afwachtende houding aan voorafgaand aan het rentebesluit van de Bank of England donderdagmiddag en het banenrapport van de Amerikaanse overheid op vrijdag.

Een voorbode van dat rapport krijgt de markt vanmiddag, met de werkgelegenheidscijfers binnen de private sector in Amerika van ADP. 

“Over de betrouwbaarheid van dat rapport als een inschatting van de non-farm payrolls vrijdag valt te twisten maar beleggers zullen het toch nauwlettend bestuderen om te zien hoe de arbeidsmarkt het vorige maand gedaan heeft”, aldus marktanalist Erlam. 

“Waar we eigenlijk naar op zoek zijn is ofwel dat de arbeidsmarkt het dramatisch beter ofwel slechter heeft gedaan in juli, in plaats van een specifiek banencijfer”, zei de marktvorser in een voorbeschouwing.

Cijfers over de arbeidsmarkt zijn een belangrijke graadmeter voor de Federal Reserve. 

Naast het banenrapport verschijnt vandaag ook de inkoopmanagersindex voor de dienstensector in de Verenigde Staten in de maand juli. De data verschijnen na de openingszoemer.

Erlam wees verder op het wekelijkse Amerikaanse olierapport dat vanmiddag na de openingsbel in New York verschijnt. Olie is sinds een piek in juni alweer zo’n 20 procent gedaald en het aantal actieve boortorens in Amerika stijgt weer waardoor de zorgen over het wereldwijde overaanbod ook weer toenemen.

Woensdag aan het begin van de middag was olie iets duurder dan een dag eerder maar bleef de septemberfuture voor een vat ruwe olie aan de Nymex wel onder de 40 dollar per vat, op 39,88 dollar. Brent verhandelde op 42,16 dollar.

De euro was rond lunchtijd 1,1206 dollar waard.

Bedrijfsnieuws

Bedrijven als Time Warner en Office Depot openen vanmiddag de boeken over het afgelopen kwartaal.

Het aandeel FitBit beweegt mogelijk op de kwartaalcijfers die de maker van fitnesshorloges dinsdagavond vrijgaf. Die resultaten waren beter dan verwacht. In de elektronische handel in Amerika steeg het aandeel woensdagmiddag 8,5 procent.

Slotstanden

De Dow Jones index sloot dinsdag 0,5 procent lager op 18.313,77 punten, de S&P 500 verloor 0,6 procent op 2.157,03 punten en de Nasdaq eindigde met een verlies van 0,9 procent op 5.137,73 punten. 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.