De Amerikaanse futures duidden maandag op een licht lagere opening voor Wall Street. Rond lunchtijd noteerden de futures voor de Dow Jones, de S&P 500 en de Nasdaq ongeveer 0,1 procent in de min.

De beurzen in New York moeten het vandaag naar verwachting doen met een gebrek aan nieuws en nauwelijks macro-economische publicaties. Vanmiddag verschijnt alleen de Chicago Fed index over de maand juli. Verder kijken beleggers vooral vooruit naar het eind van de week, wanneer er nieuwe Amerikaanse groeicijfers verschijnen en de jaarlijkse bijeenkomst voor centrale bankiers in Jackson Hole in de Amerikaanse staat Wyoming plaats vindt.

“Jackson Hole was eerder een platform voor de Fed om wat duidelijkheid aan de markt te verschaffen en te waarschuwen voor aanstaande beleidsveranderingen, iets waar de markt momenteel ontzettend aan toe is”, volgens marktanalist Craig Erlam van OANDA, doelend op het feit dat de Amerikaanse centrale bank momenteel verdeeld lijkt over het precieze tijdstip van een nieuwe renteverhoging. 

Vrijdag zal de voorzitter van de Fed Janet Yellen een toespraak geven op het symposium en naar haar woorden kijkt de markt reikhalzend uit.

“Momenteel gaan de markten uit van een renteverhoging in maart en als Yellen echt van plan is om eerder de rente te verhogen, dan moet ze vrijdag haar kans grijpen om die boodschap over te brengen”, zei Erlam, die verwacht dat het tot aan vrijdag redelijk rustig zal blijven. 

De dollar werd maandag duurder en olie juist goedkoper. Voor elke euro kregen beleggers 1,1295 dollar, terwijl dat voor het weekend nog ruim 1,13 dollar was. Olie werd goedkoper nadat eind vorige week uit een rapport van Baker Hughes bleek dat het aantal boortorens dat in Amerika naar olie en gas boort vorige week is gestegen. Daarnaast is de hoop op een deal over een productieplafond binnen de OPEC weer afgenomen. De september-future voor een vat ruwe olie noteerde rond lunchtijd ruim 2 procent lager op 48,02, terwijl een vat Brent 2,5 procent goedkoper werd op 49,58 dollar.

Bedrijfsnieuws

Pfizer kan vandaag op aandacht rekenen vanwege de berichten dat de Amerikaanse farmareus dichtbij een deal zou zijn om biotechfarmaceut Medivation over te nemen. In het aandeel Pfizer werd in de elektronische voorbeurshandel in Amerika nog niet gehandeld. Medivation won ruim 19 procent.

Eli Lilly en AstraZeneca maakten bekend dat ze van de Amerikaanse Food & Drug Administration goedkeuring hebben gekregen voor de versnelde ontwikkeling van hun potentiële medicijn tegen de ziekte van Alzheimer.

Slotstanden Wall Street 

De S&P 500 index sloot vrijdag 0,2 procent lager op 2.183,79 punten, de Dow Jones index verloor 0,3 procent tot 18.552,23 punten en de Nasdaq eindigde vrijwel onveranderd op 5.238,38 punten.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.