De Amerikaanse futures duidden vanmiddag op een licht lagere opening voor Wall Street. Rond lunchtijd noteerden de futures voor de Dow Jones index, de S&P 500 en de Nasdaq ongeveer 0,1 procent in het rood. 

Op macro-economisch vlak is er voor de openingsbel in New York aandacht voor de orders voor duurzame goederen in juli en de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering. Na de openingsgong in Amerika volgt een inkoopmanagersindex voor de dienstensector.

De handelsdag zal echter vooral worden gedomineerd door Jackson Hole, het symposium van centraal bankiers en economen dat vandaag start en waar de voorzitter van de Federal Reserve Janet Yellen morgen een toespraak geeft. Al vrijwel de hele week zijn de markten in de ban van de bijeenkomst en de toespraak van Yellen.

“Het is extreem rustig deze maand, zeker in verhouding tot vorig jaar, dus beleggers houden zich vast aan elke vorm van nieuws, waardoor de bijeenkomst in Jackson Hole veel meer aandacht krijgt dan het misschien verdient”, zei marktanalist Neil Wilson van ETX Capital.

Olie herstelde donderdag licht van de dip van een dag eerder, toen veroorzaakt door de opgelopen olievoorraden in Amerika. Rond lunchtijd noteerde de oktober-future voor een vat West Texas Intermediate 0,4 procent hoger op 46,96 dollar. Ook een vat Brent met levering in oktober steeg 0,4 procent tot 49,22 dollar.

De euro noteerde rond de klok van kwart voor één op 1,1293 dollar.

Bedrijfsnieuws

Sears opende rond lunchtijd de boeken. Voor de retailer was het een moeizaam tweede kwartaal, waarin er een nettoverlies van bijna 400 miljoen dollar in de boeken stond en de vergelijkbare winkelverkopen in Amerika met 7 procent daalden.

Vanmiddag komen ook Tiffany & Co, Dollar General en Dollar Tree met kwartaalcijfers. JUweliersketen Tiffany boekte een licht hogere nettowinst terwijl de omzet en de vergelijkbare winkelverkopen daalden.

HP Inc, dat woensdagavond met cijfers over het derde kwartaal kwam en daarbij een teleurstellende outlook voor de rest van het jaar afgaf, kan ook op aandacht rekenen. In de elektronische nabeurshandel verloor het aandeel woensdag bijna 6 procent.

Workday deed het juist goed na de presentatie van beter dan verwachte kwartaalcijfers. In de nabeurshandel in de Verenigde Staten steeg het aandeel van de financieel- en personeelsdienstverlener met zo’n 12 procent.

Biotechfondsen, die woensdag ook al onder druk stonden, staan vandaag weer in de schijnwerpers, nadat de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton reageerde op de recente prijsverhoging van een veel gebruikt anti-allergiemiddel in Amerika. De zogenoemde EpiPen wordt geproduceerd door Mylan, dan woensdag ruim 5 procent aan beurswaarde verloor. 

Perrigo wil volgens DFT 75 miljoen euro terughebben van het Nederlandse Waterland. Volgens de Amerikaanse farmaceut werd het misleid bij de aankoop van Omega Pharma. Na circa een jaar heeft Perrigo al honderden miljoenen euro’s moeten afboeken op Omega, dat werd gekocht van Waterland en oprichter Marc Coucke voor 3,6 miljard euro.

Mogelijk komt Garmin in beweging nadat Goldman Sachs het fonds op de verkooplijst plaatste.

Slotstanden

De Dow Jones index eindigde woensdag 0,4 procent lager op 18.481,48 punten, de S&P 500 verloor 0,5 procent op 2.175,44 punten en de Nasdaq daalde 0,8 procent op 5.217,70 punten.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.