(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor opening tot 0,1 procent in het rood.

Er werd reeds bekend dat Amerikanen in februari zowel meer verdienden als hebben uitgegeven. Als de handel in New York van start is gegaan volgen nog de Chicago inkoopmanagersindex over maart en het consumentenvertrouwen, zoals berekend door de University of Michigan.

Het is vandaag behalve het einde van de week ook de laatste handelsdag van de maand en van het eerste kwartaal. Volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda kan dit van invloed zijn, omdat handelaren bepaalde posities afsluiten of juist innemen. Volgens Erlan is het een erg goed eerste kwartaal geweest.

In Europa was sprake van een enigszins negatief sentiment, met een verlies van 0,1 procent voor de breed samengestelde STOXX Europe 600 index.

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend gemend. De Japanse Nikkei 225 daalde 0,8 procent tot 18.909,26 punten en de Chinese Shanghai Composite won 0,4 procent op 3.222,51 punten.

Olie noteerde een half uur voor de openingsbel lager. Een mei-future West Texas Intermediate bewoog 0,2 procent lager op 50,25 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,2 procent zakte naar 53,03 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0683. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0686 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0684 op de borden.

Bedrijfsnieuws

BlackBerry steeg in de elektronische handel voorbeurs na bekendmaking van resultaten met 6,5 procent. De Canadese software-ontwikkelaar en voormalige maker van smartphones heeft in het afgelopen kwartaal opnieuw een verlies geleden, maar het negatieve resultaat bleek veel minder groot dan in de voorgaande periode.

DuPont sloot een deal met FMC en is hiermee dichterbij een fusie met Dow Chemical gekomen. DuPont verkoopt een deel van zijn activiteiten op het gebied van gewasbescherming aan FMC en neemt tegelijkertijd de Health & Nutrition tak van FMC over. Nadat beide transactie zijn verrekend, blijft er een compensatie voor DuPont over van 1,6 miljard dollar. Door de desinvestering voldoet DuPont aan de vereiste voorwaarden van de Europese Unie voor de fusie met Dow Chemical. In de elektronische handel voorbeurs noteerde het aandeel DuPont 0,2 procent hoger. Dow Chemical noteerde onveranderd.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag hoger gesloten. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,3 procent tot 2.368,06 punten, de Dow Jones index won ook 0,3 procent op 20.728,49 punten en de Nasdaq sloot eveneens 0,3 procent hoger op 5.914,34 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.