(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een vlakke opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel vrijwel onveranderd ten opzichte van het slot op donderdag.

Er was vooralsnog weinig nieuws om beleggers richting te verschaffen. De economische agenda bevat vanmiddag ook slechts twee items, maar die zouden beleggers wel steun kunnen bieden. Een kwartier na de openingszoemer in New York wordt de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie bekend gemaakt. “De cijfers zullen naar verwachting wat zwakker zijn, maar dit kan een voorbode zijn voor belangrijke macrocijfers van volgende week”, zei ADS Securities. “De analistenverwachtingen gaan uit van een lager Amerikaanse consumentenvertrouwen en persoonlijke consumptieniveau.”

Om vier uur volgen een cijfer over de huizenverkoop. Ook zullen drie bestuurders van de Federal Reserve een toespraak houden. Voorzitter James Bullard van de St. Louis Fed Loretta Mester van de Cleveland Fed en bestuurder Jerome Powell van de centrale bank zullen een speech geven.

Olieprijzen gingen vrijdagmiddag omhoog. Een augustus-future West Texas Intermediate bewoog 0,3 procent hoger naar 42,87 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,3 procent steeg naar 45,34 dollar.

In Europa was sprake van een negatief sentiment, met een verlies van 0,4 procent voor de pan-Europese STOXX Europe 600 index.

De Aziatische beurzen sloten vrijdag hoger. De Japanse Nikkei 225 won 0,1 procent en de Chinese Shanghai Composite won 0,3 procent. 

Bedrijfsnieuws

Financials kunnen op aandacht rekenen nadat donderdag de eerste resultaten van een stress test voor Amerikaanse banken bekend werden gemaakt door de Federal Reserve. De 34 geteste banken hebben “sterke” kapitaalniveaus en zouden volgens het onderzoek ook tijdens een hevige recessie overeind moeten kunnen blijven, zei de Fed.

Blackberry ging in de handel voorbeurs met krap 7 procent omlaag. De Canadese softwareontwikkelaar rapporteerde onverwacht een nettowinst, maar de inkomsten waren onder de maat. 

Slotstanden 

De S&P 500 index eindigde vrijdag 0,1 procent lager op 2.434,50 punten terwijl de Nasdaq fractioneel boven de slotkoers op woensdag eindigde, op 6.236,69 punten. Voor de Dow Jones index resteerde een verlies van 0,1 procent op een slot van 21.397,29 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.