(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag licht hoger gesloten, opverend nadat een beleidsmaker van de Federal Reserve pleitte voor een snelle renteverlaging.

De S&P500-index eindigde 0,4 procent hoger op 2.995,11 punten. De Dow Jones index sloot 0,01 procent hoger op 27.222,97 punten en de Nasdaq eindigde 0,3 procent hoger op 8.207,24. 

“Je moet vooral niet lang wachten met een renteverlaging, omdat die nu al zo dicht bij nul staat”, zei de voorzitter van de New York Fed John Williams donderdag. “Wanneer je maar een beperkte hoeveelheid stimulering tot je beschikking hebt, dan betaalt het uit om snel te handelen met een renteverlaging bij de eerste tekenen van economische malaise”, aldus Williams tijdens een toespraak in New York. 

Na deze uitspraak steeg het percentage beleggers dat rekent op een renteverlaging met 50 basispunten, in plaats van 25 punten, bij de eerstvolgende rentevergadering van de Fed. 

De uitspraak gaf de indices, die eerder nog in het rood stonden, en tik omhoog, terwijl de obligatierentes en de dollar een tik omlaag kregen.

De Dow Jones-index bleef achter door koersdalingen voor United Health en Boeing. 

De gesprekken tussen de Amerikanen en Chinezen dreigen spaak te lopen op Huawei, meldde The Wall Street Journal eerder op de dag. Omdat partijen elkaar nauwelijks tegemoet lijken te komen, is de vraag of ze wel zullen terugkeren naar de onderhandelingstafel, stelden analisten van MUFG. Zijn zien neerwaartse risico’s als de betrekkingen verslechteren. 

Een meevallend cijfer voor de economische vooruitzichten was donderdag ge 
DPhiladelphia Fed index, die in juni onverwacht sterk steeg. De wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering leverden geen verrassingen op.

De euro stond bij het sluiten van de markt op 1,1275 dollar. 

De olieprijs daalde 2,6 procent, nadat onrust in de Perzische Golf wegebde en zorgen over terugkerende productie in de Golf van Mexico een verkoopgolf inluidden.

Bedrijfsnieuws 

Netflix sloot 10 procent lager. Het entertainmentbedrijf meldde woensdag dat het aantal nieuwe abonnees in de VS voor het eerst in bijna tien jaar was gedaald. In plaats van 5,5 miljoen abonnees, zoals in het voorgaande jaar, kwamen er in het afgelopen kwartaal slechts 2,7 miljoen nieuwe betalende klanten bij. Het bedrijf had zelf gerekend op 5,0 miljoen.

Andere aandelen deden het beter. IBM steeg 4,5 procent. Het IT-bedrijf boekte in het tweede kwartaal meer winst dan verwacht. Wel daalde de omzet voor het vierde kwartaal op rij. IBM zegt op schema te liggen om aan de winstverwachtingen voor dit jaar te voldoen, exclusief de impact van de Red Hat overname. 

Sigarettenfabrikant Philip Morris boekte meer winst dan verwacht en  verhoogde de outlook voor het boekjaar. Het aandeel steeg 8,2 procent.

Ebay werd 1,9 procent meer waard, nadat de internetmarktplaats zijn winstverwachting verhoogde.

Alcoa steeg 1,1 procent. Het bedrijf heeft de verwachtingen voor de vraag naar aluminium neerwaarts bijgesteld, maar gaat niet minder bauxiet en aluminium leveren, omdat er nog steeds een aluminiumtekort wordt voorzien. 

Verzekeraar UnitedHealth Group verhoogde de winstverwachting voor 2019, net als een kwartaal eerder. Het aandeel verloor toch 2,3 procent.

Boeing sloot 2,3 procent lager. Honderden vliegtuigen van de fabrikant wereldwijd zouden rondvliegen met onveilige systemen die kwetsbaar zijn voor de mobiele telefoons van passagiers, schreef persbureau Bloomberg donderdag. Het zou gaan om schermpjes in Boeing 737 en 777 vliegtuigen die zijn gemaakt door Honeywell.

Qualcomm verloor 1,8 procent, na een boete van de Europese Commissie een boete van 242 miljoen euro, voor misbruik van haar machtspositie op de markt voor 3G-chipsets. Het bedrijf zou chips onder de kostprijs hebben verkocht om concurrent Icera uit de markt de drukken, wat tegen de Europese regels is. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.