(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is donderdag lager gesloten. De breed samengestelde S&P 500 index noteerde bij het slot 0,3 procent in de min op 2.133,04 punten en techbeurs Nasdaq leverde 0,7 procent in op 5.215,97 punten. De Dow Jones index verloor 0,2 procent op 18.169,68 punten.

Veel aandacht ging opnieuw uit naar kwartaalcijfers en dat is dan ook hetgeen wat het sentiment momenteel beheerst. “De markt is volatiel omdat de bedrijfsresultaten verdeeld zijn”, volgens vermogensbeheerder Paul Nolte van Kingsview Asset Management. 

Qua macro-economisch nieuws was er aandacht voor de orders voor duurzame goederen in september. Die daalden en dat was een teleurstelling volgens marktanalist Naeem Aslam van Think Markets, die waarschuwde dat dergelijke zwakke data invloed zullen hebben op de beslissing van de Federal Reserve om de rente al dan niet te verhogen.

Op economisch vlak werd verder bekend dat de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering vorige week zijn gedaald in Amerika, terwijl de aanstaande woningverkopen in september stegen. 

De olieprijs is donderdag weer wat opgelopen. De december-future voor een vat West Texas Intermediate sloot op de Nymex 0,54 dollar of 1,1 procent hoger op 49,72 dollar. Marktkenners schreven de stijging enerzijds toe aan de verrassende daling van de Amerikaanse olievoorraden, maar anderzijds ook zeker aan het optimisme dat grote olieproducenten dan toch echt in hun output gaan snijden. 

De euro/dollar noteerde bij het slot in New York op 1,0898. Bij het Europese slot bewoog het muntpaar op 1,0887 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag op 1,0907.

Stijgers en dalers

Tesla verraste woensdagavond met het nieuws dat de maker van elektrische voertuigen in het derde kwartaal zwarte cijfers heeft geschreven. Bovendien steeg de omzet iets sterker dan verwacht. Beleggers reageerden positief en het aandeel steeg 0,9 procent maar analisten waren niet helemaal overtuigd. Hoewel het volgens Goldman Sachs inderdaad een solide kwartaal was voor Tesla, heerst er nog steeds onzekerheid omtrent de lancering van de Model 3 in 2017 en zitten er risico’s aan de manier waarop het bedrijf zijn kapitaal gebruikt en zal een kapitaalverhoging ergens volgend jaar noodzakelijk zijn.

Apple lanceerde nieuwe versies van zijn MacBook en een nieuwe app voor de Apple TV maar beleggers en marktkenners waren niet echt onder de indruk. De markt die voor Apple beschikbaar is, is vrijwel volledig verzadigd, volgens analist Mikako Kitagawa van Gartner. Volgens de marktvorser is een Mac vaak duurder dan andere PC merken. “Een Apple computer is niet voor iedereen”. Het aandeel verloor 0,9 procent.

Twitter behaalde in het derde kwartaal een hogere omzet dan waar de markt op rekende en het aantal gebruikers steeg. Beleggers reageerden positief en het aandeel steeg 0,6 procent.

Dow Chemical behaalde in het derde kwartaal fors minder winst maar de omzet steeg en ook het operationele resultaat en de marge verbeterden. Het aandeel steeg 1,5 procent.

United Parcel Service heeft in het derde kwartaal hogere resultaten geboekt, maar afgenomen vergoedingen voor brandstof en valuta-effecten hadden een negatieve invloed op de omzetvorming. Het aandeel verloor 0,5 procent.

Colgate-Palmolive boekte in het derde kwartaal een lagere omzet en een lager bedrijfsresultaat en de Amerikaanse fabrikant van tandpasta en shampoo verwacht last te blijven houden van tegenzittende wisselkoerseffecten. Het aandeel daalde 1,0 procent.

ZTO Express, het Chinese expressconcern dat donderdag naar de beurs ging in New York in wat de grootste IPO was dit jaar tot nu toe, verloor op zijn eerste handelsdag ruim 15 procent. 

Na het slot op Wall Street openen onder andere Google-moeder Alphabet, LinkedIn en Amazon.com de boeken. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.