(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is donderdag lager gesloten. De S&P 500 daalde 0,2 procent tot 2.727,76 punten, de Dow Jones index verloor 0,3 procent tot 24.811,76 punten, terwijl de Nasdaq vrijwel onveranderd sloot op 7.424,43 punten.

Het sentiment verslechterde nadat de Amerikaanse president Donald Trump bekendmaakte een brief te hebben gestuurd aan de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un waarin hij de geplande ontmoeting tussen beiden afblies. Volgens Trump heeft Noord-Korea zich in recente uitlatingen te agressief opgesteld.

Ooit hoopt Trump Kim Jong-un nog eens te ontmoeten, maar voor nu loopt de wereld “een grote kans” mis. Trump waarschuwde Kim ook voor zijn nucleaire ambities. “Jij praat over je nucleaire capaciteiten, maar die van ons zijn zo enorm en krachtig dat ik bid dat ze nooit zullen hoeven te worden gebruikt.”

De koersdalingen in reactie op het nieuws bleven echter beperkt. “De verkoopgolf na het annuleren van de Noord-Korea bijeenkomst was gematigd, grotendeels omdat het geen impact heeft op de tweede kwartaal resultaten of economische groei”, zei marktstrateeg Karyn Cavanaugh van Voya Financial.

“Geopolitieke risico’s zijn nooit leuk en markten hebben de neiging om het slechte nieuws meteen in te prijzen en het goede nieuws slechts geleidelijk”, stelde Cavanaugh.

Verder werd donderdag bekend dat het aantal eerste steunaanvragen in de week eindigend op 19 mei is gestegen met 11.000. Tevens bleek dat bestaande woningverkopen daalden in april.

De euro/dollar noteerde op 1,1724 ten opzichte van 1,1702 rond het slot op Wall Street op woensdag.

De olieprijs is donderdag verder gedaald, voor de derde dag op rij. Een juli future voor een vat ruwe olie sloot 1,13 dollar of 1,6 procent lager op 70,71 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bedrijfsnieuws

Best Buy heeft in het eerste kwartaal van het huidige gebroken boekjaar meer omzet en winst behaald. Hoewel de winst zich beter ontwikkelde dan analisten voorzien, viel de omzet tegen. De koers van Best Buy daalde 6,7 procent.

Hormel Foods verloor 1,1 procent. Het voedingsbedrijf maakte kwartaalresultaten bekend die licht tegenvielen.

De resultaten van Medtronic overtroffen daarentegen de verwachtingen van analisten. Als gevolg steeg de koers met 2,0 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.