(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen is dinsdag lager gesloten en deden zo een stap terug van de records van maandag. 

De S&P 500-index daalde 0,5 procent tot 3.610,23 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,3 procent tot 11.980,97 punten.

Maandag stegen de aandelenmarkten wereldwijd nog op bemoedigend nieuws over een kandidaatvaccin tegen het coronavirus van Moderna. Het vaccin zou voor 94,5 procent effectief zijn. Dat stuwde de Dow Jones index en S&P 500  naar nieuwe records.

Dinsdag waren er winstnemingen, volgens marktanalist David Madden van CMC Markets. Een vergelijkbare beweging was er vorige week, toen Pfizer als eerste met positief nieuws kwam over zijn potentiële Covid-19 vaccin. Vergeleken met het vaccin van Pfizer zou het vaccin van Moderna stabieler zijn en daardoor makkelijker te distribueren.

Sinds de hoop op een vaccin tegen het virus binnen afzienbare termijn is toegenomen, is er een rotatie gaande van aandelen die de winnaars waren van de pandemie, waaronder grote technologie- en internetaandelen, naar aandelen die gevoeliger zijn voor de economische conjunctuur.

Dinsdag was de markt vooral gericht op consolidatie, na recente records. 

De Amerikaanse maakindustrie liet groei zien in oktober. De detailhandelsverkopen stegen ook, hoewel iets minder sterk dan verwacht. De importprijzen daalden licht. Het vertrouwen van huizenbouwers bleef in november op een recordniveau. 

De euro/dollar noteerde op 1,1865. De olieprijs herstelde van een eerdere daling en steeg 0,6 procent tot 41,75 dollar per vat op de New York Mercantile Exchange. Persbureau Bloomberg schreef maandagavond dat OPEC+ overweegt om een voorgenomen versoepeling van het productie-akkoord in januari met drie maanden uit te stellen. 

Bedrijfsnieuws

Moderna verloor 5 procent, na de winst van bijna 10 procent maandag. 

Tesla steeg 8 procent op het nieuws dat de maker van elektrische voertuigen wordt toegevoegd aan de toonaangevende S&P 500 index.

Amazon.com lanceert een online drogisterij waarmee klanten medicijnen thuis kunnen laten bezorgen. Het aandeel steeg 0,1 procent. Drogisterij-aandelen CVS Health, Walgreens en Rite Aid leverden 9 tot 16 procent in.

Home Depot profiteerde in het derde kwartaal opnieuw van de neiging van Amerikanen om tijdens coronavirus-lockdowns thuis aan het klussen te slaan. De omzet en vergelijkbare omzet waren boven verwachting. Het aandeel daalde toch 2,7 procent.

Walmart behaalde in het derde kwartaal een hogere winst en ook de omzet steeg. De winst per aandeel was boven verwachting en de vergelijkbare omzet, voor de markt van belang, was ook beter dan voorzien. Verder stegen de online verkopen flink. Het aandeel verloor 2,2 procent.

Airbnb heeft het papierwerk ingediend voor zijn aanstaande beursgang. In de drie maanden tot eind september draaide de online verhuurder van privéwoningen een omzet van 1,34 miljard dollar. Dat is 18 procent lager dan een jaar eerder. Onder de streep bleef er 219 miljoen dollar winst over. Over de eerste negen maanden van het boekjaar was er een verlies van bijna 700 miljoen dollar.

NXP gaat samenwerken met Amazon Web Services op het gebied van de nieuwe generatie automobielen. Dit maakte de Nederlandse chipmaker met een notering op Nasdaq dinsdag bekend. Financiële details werden niet vrijgegeven. NXP sloot vrijwel vlak.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties