Wall Street lijkt maandag een hogere opening tegemoet te gaan, nadat het vertrouwen van beleggers werd gestuwd door peilingen die wijzen op een grotere kans dat de Britten donderdag voor het aanhouden van het lidmaatschap van de Europese Unie stemmen.

Futures op de Dow Jones Industrial Average stegen ruim een halfuur voor opening 1,2 procent, terwijl de S&P 500 futures 1,3 procent toevoegden en de Nasdag 100 futures 1,3 procent wonnen.

Analisten verwachten dat de aandelenmarkten deze week volatiel zullen blijven tot de uitkomst van het referendum binnen is.

“De kans dat het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat is opnieuw tot onder de 30 procent gedaald”, zei hoofdstrateeg Chris Weston van IG. De belegger wees er evenwel op dat er nog een flink aantal peilingen op de rol staan.

Peilingen over het weekend wezen op een verschuiving in sentiment in het voordeel van tegenstanders van een Brexit. Een peiling van Survation/The mail op zondag wees op een 45 procent steun voor het aanhouden van het lidmaatschap tegenover 43 procent aan steun vóór een vertrek. Het lijkt dat de gewelddadige dood van de Britse politica Jo Cox vorige week sommige zwevende stemmers heeft overgehaald tegen een vertrek te stemmen.

Opluchting over het vooruitzicht van een kleinere kans op een Brexit, hielp ook Europese en Aziatische aandelen. De Nikkei 225 sloot 2,3 procent hoger, terwijl de dollar steeg ten opzichte van de yen.

Het Britse pond steeg 2,0 procent ten opzichte van de dollar naar 1,565 dollar en de euro bewoog 0,6 procent hoger ten opzichte van de dollar op 1,1344.

De olie-future op de New York Mercantile Index steeg maandagochtend 2,0 procent, tot 49,58 dollar.

Goud is aan de verliezende hand, en noteerde 0,7 procent lager op 1.284,80.

Noemenswaardige macro-economische indicatoren ontbreken maandag in de Verenigde Staten.

Beleggers zullen deze week ook nauwlettend de uitspraken van Federal Reserve voorzitter Janet Yellen volgen, die deze week een verklaring over het monetaire beleid van de Fed zal afleggen voor de bankencommissie van de Senaat en een financieel panel van het Huis van Afgevaardigden.

Stijgers en Dalers

Walt Disney kan maandag de aandacht trekken, nadat zijn Pixar Animation Studio een bezoekersrecord behaalde met de film Finding Dory. Naar schatting haalde de film zo’n 136,2 miljoen dollar op bij zijn debuut in Amerikaanse en Canadese bioscopen.

Anthem en Cigna kunnen in de spotlights komen te staan na een bericht van The Wall Street Journal, dat Amerikaanse toezichthouders zorgen hebben geuit over de 48 miljard dollar bedragende fusie tussen de twee zorgverzekeraars.

Slotstanden 

Wall Street sloot vrijdag lager. Alle drie grote indices eindigden op verliezen van meer dan één procent op weekbasis. De Nasdaq stond 1,9 procent af, het grootste weekverlies sinds eind april.

Op dagbasis sloot de S&P 500 index vrijdag 0,3 procent lager op 2.071,23 punten. De Dow Jones index verloor eveneens 0,3 procent op 17.675,03 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,9 procent op 4.800,34 punten. 

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.