(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag vlak tot licht lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,1 lager op 2.345,96 punten, de Dow Jones index sloot vlak op 20.656,58 punten en de Nasdaq sloot 0,1 lager op 5.817,69.

De handelsdag stond donderdag met name in het teken van de stemming over de nieuwe zorgwet ter vervanging van Obamacare. “Er is de zorg dat als het voorstel niet wordt aangenomen mensen zullen gaan twijfelen over Trump’s vermogen om de belasting te verlagen en zijn investeringen in de infrastructuur ter waarde van 1 biljoen dollar er door te krijgen”, aldus marktanalist Sam Stovall van CFRA Research. “Indien het wetsvoorstel wordt weggestemd kan dit een katalysator zijn voor de langverwachte pullback op de aandelenmarkten”, voegde hij toe. “Indien de stemming wordt uitgesteld betekent dit dat er nog steeds een kans bestaat dat beleidsmakers van gedachte kunnen veranderen. Als er op een later tijdstip een kans bestaat dat het wetsvoorstel wordt aangenomen is er niets verloren”, aldus Stovall.

Leden van de House Freedom Caucus meldden gedurende de tweede helft van de handelsdag dat er na een ontmoeting met president Trump nog niet voldoende steun was voor het wetsvoorstel. Trump heeft gelobbyd, maar de onderhandelingen duren voort, terwijl er nog geen tijdstip voor een stemming was vastgelegd. “We proberen een ja te krijgen”, zei Freedom Caucus voorzitter Mark Meadows. Pakweg een half uur voor de slotbel meldden diverse media dat er donderdag niet meer over het wetsvoorstel gestemd zou worden. Mogelijk wordt er nu vrijdag over het voorstel gestemd.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het aantal steunaanvragen in de afgelopen week met 15.000 is gestegen tot 258.000 stuks. Er was gerekend op een niveau van 240.000 aanvragen. 

Tevens werd bekend dat de verkopen van nieuwe eensgezinswoningen in de Verenigde Staten zijn gestegen in februari met 6,1 procent. Op jaarbasis stegen de verkopen in februari met 12,8 procent.

Een speech van Fed-voorzitter Janet Yellen voorbeurs leverde geen nieuwe inzichten op over het toekomstig rentebeleid van de centrale bank.

“De Amerikaanse economie staat er goed voor en dit jaar kunnen er dan ook in totaal drie of zelfs vier renteverhogingen worden doorgevoerd”, zei voorzitter John Williams van de San Francisco Fed donderdag tegenover The Wall Street Journal.

De mei-future voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 0,7 procent, of 0,34 dollar, lager op 47,70 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0786. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0787 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0802 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de orders duurzame goederen van februari, gevolgd door de voorlopige inkoopmanagersindex voor de industrie van maart.

Bedrijfsnieuws

Accenture kon donderdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het Amerikaanse organisatieadviesbureau over het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere netto-omzet rapporteerde, terwijl de winstgevendheid afnam. Het aandeel daalde circa 4,6 procent.

Campbell Soup, bekend van zijn soepen en sauzen, kondigde aan om eigen aandelen in te gaan inkopen voor 1,5 miljard dollar. Het aandeel steeg ruim 1,1 procent.

Apple daalde ongeveer 0,5 procent, na mediaberichten dat het concern Workflow, een populaire app voor het automatiseren van taken, heeft overgenomen.

Five Below steeg bijna 10,0 procent nadat de retailer beter dan verwachte resultaten rapporteerde en tevens bekendmaakte in 2017 100 nieuwe winkels te openen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.