(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het rood.

Beleggers kregen voorbeurs cijfers te verwerken over de groothandelsvoorraden en de handelsbalans. De groothandelsvoorraden namen in februari op maandbasis toe met 0,4 procent. In januari daalden de groothandelsvoorraden op maandbasis nog met 0,2 procent.

Het handelstekort daalde in februari met 4,1 miljard dollar, van 68,8 miljard in januari naar 64,8 miljard dollar vorige maand. In februari 2016 bedroeg het handelstekort nog 64,3 miljard dollar.

Een half uur voor de openingsbel verschijnt nog de S&P Case-Shiller huizenprijsindex en een half uur na opening volgt het consumentenvertrouwen gemeten door The Conference Board. 

Verder zal voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve vanavond iets voor zeven uur Nederlandse tijd speechen, waarbij beleggers zich volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda zullen focussen op indicaties over een mogelijke renteverhoging in juni. Ook Robert Kaplan van de Federal Reserve Bank of Dallas, Esther George van de Federal Reserve Bank of Kansas City en gouverneur Jerome Powell zullen in de loop van de dag aan het woord komen. 

“De mondiale aandelenmarkten herstelden dinsdag nadat beleggers het falen van Trump om Obamacare vaarwel te zeggen opnieuw evalueerden kijkend naar het vermogen om in de toekomst andere belangrijke hervormingen doorgang te laten vinden”, aldus marktanalist Lukman Otunuga van FXTM. Trump slaagde er afgelopen vrijdag niet in om zijn nieuwe gezondheidswet door het Huis van Afgevaardigden goed te laten keuren. Omdat er te weinig voorstanders waren, werd het voorstel teruggetrokken voordat erover gestemd kon worden. 

In Europa bleven de beurzen dicht bij huis, met een winst van 0,1 procent voor de breed samengestelde STOXX Europe 600 index. Beleggers moesten het stellen met slechts één macro-economisch cijfer, namelijk de Italiaanse industriële orders. De orders daalden in januari met 2,9 procent ten opzichte van december 2016. De omzet nam op maandbasis met 3,5 procent af.

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend verdeeld. De Japanse Nikkei 225 steeg 1,1 procent tot 19.202,87 punten en de Chinese Shanghai Composite verloor 0,4 procent op 3.252,95 punten.

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 1,1 procent tot 48,24 dollar, terwijl een mei-future Brent 1,0 procent duurder werd op 51,42 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,0857. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0863 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0862 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Amazon kondigde de overname aan van het Arabische Souq.com, een grote speler op het gebied van e-commerce in het Midden-Oosten. Amazon verwacht de transactie, volgens betrokken bankiers met een grootte van 700 miljoen dollar, nog dit jaar af te ronden. Het aandeel Amazon noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,1 procent hoger. 

American Airlines Group investeert 200 miljoen dollar in China Southern Airlines, waarbij de luchtvaarders onder meer een code-sharing overeenkomst sloten. American Airlines wil de aanwezigheid op de Chinese markt vergroten. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,7 procent hoger. 

Tencent Holdings meldde een belang van vijf procent in Tesla Motors, waarmee de Chinese onderneming tot de grootste aandeelhouders van de maker van elektrische auto’s behoort. Tencent betaalde circa 1,8 miljard dollar voor het belang. Het aandeel Tesla Motors noteerde voorbeurs 2,3 procent hoger. 

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,1 procent lager op 2.341,59 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het rood op 20.550,98 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 5.840,37 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.