(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden rond lunchtijd op een vrijwel vlakke opening voor Wall Street. Rond lunchtijd noteerden de futures op de S&P 500 index circa 0,1 procent hoger.

Belangrijkste item van de dag is het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve. De markt verwacht geen wijzigingen maar is wel benieuwd naar de toelichting vanwege de mogelijke aankondiging van een tijdstip waarop wordt gestart met een afbouw van de balans.

“De Amerikaanse centrale bank wil de rente blijven verhogen maar hebben daar geen haast mee”, zei marktanalist David Madden van CMC Markets in een voorbeschouwing. Ondertussen zijn beleggers volgens de marktvorser in toenemende mate sceptisch of er dit jaar nog wel een renteverhoging komt. 

Naast het rentebesluit van de Fed is er aandacht voor een reeks bedrijfscijfers. Tot nu toe doen een boel grote bedrijven het beter dan verwacht, volgens marktstrateeg Colin Cieszynski van CMC Markets, “en dit biedt steun aan de recente rally”, aldus de marktvorser.

De euro/dollar handelde rond lunchtijd op 1,1646 en daarmee rond de koers bij het slot van Wall Street op dinsdagavond. Woensdagochtend was het valutapaar even teruggezakt tot 1,1620. 

Op macro-economisch vlak is het redelijk rustig met alleen huizenbouwcijfers.

Olie werd woensdag tot bijna een procent duurder. Richtpunt is het wekelijkse voorradenrapport van de EIA. Cijfers van API wezen dinsdagavond laat al op een daling van de Amerikaanse olievoorraden. 

Bedrijfsnieuws

Texas Instruments en AT&T openden dinsdag nabeurs de boeken en kunnen woensdag vermoedelijk op aandacht rekenen. Techbedrijf Texas Instruments boekte in het tweede kwartaal hogere resultaten en voorziet een verdere verbetering in het derde kwartaal. Telecomaanbieder AT&T deed het in het tweede kwartaal beter dan verwacht, hoewel de omzet daalde. De winst nam wel toe.

Vanmiddag komen onder meer Coca-Cola, Boeing en Ford met cijfers, terwijl na het slot op Wall Street de boeken worden geopend door Facebook, Paypal, Gilead Sciences en Whole Foods.

Amazon.com, dat Whole Foods wil overnemen, maakte woensdag bekend dat men volgende week een grote banenbeurs houdt op diverse plekken in Amerika, waarbij circa 50.000 nieuwe banen worden aangeboden.

Slotstanden

De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag hoger gesloten. De S&P 500 index won 0,3 procent op 2.477,08 punten, terwijl de Dow Jones index 0,5 procent steeg tot 21.613,43 punten en de Nasdaq vlak eindigde op 6.512,17 punten. 

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.