Aandelenmarkt beurzen beleggen

Het gebeurde in 1973 en in 1987. En beide keren zorgde het ervoor dat de aandelenmarkt een forse correctie moest ondergaan. Wanneer obligaties en goud in tandem stijgen, moeten beleggers op de aandelenmarkt oppassen.

Na een zwak 3e en 4e kwartaal 2016 zit de goudprijs terug in lift en noteert het gele edelmetaal weer vlot boven de grens van $1.200. Hoewel obligaties dit jaar even een stap terug zetten, stegen de rentes in het najaar fors. Wanneer beide activa stijgen, voorspelt dit niet veel goeds.

De aandelencrash van 1973-1974 en Black Monday in oktober 1987 werden beide voorafgegaan door verschillende kwartalen van een stijgende goudprijs en stijgende obligatierentes. Wanneer beide activa stijgen, verwacht de markt hogere inflatie. Hogere inflatie dwingt de Federal Reserve de rente op te trekken. En dat vinden aandelenmarkten niet leuk.

Goudprijs dubbele bodem

In december trok de Federal Reserve voor de 2e keer sinds de financiële crisis de kortetermijnrente met 25 basispunten op. Ze verwachten dit nog eens 3 keer te herhalen in 2017. Dit geeft aan dat ze duidelijk anticiperen op hogere inflatie.

Het is alvast een belangrijke waarschuwing naar de aandelenmarkt, goud en obligaties stijgen niet zomaar in tandem.

Inflatie en de olieprijs

Het inflatieniveau kan zelfs een versnelling hoger schakelen wanneer de olieprijs terug in de lift zit. Na een verschroeiende rit in 2016 consolideert de olieprijs rond het niveau van $50 – $55. Maar daar kan snel verandering in komen.

Uitbraak olieprijs

Iran is een belangrijke speler binnen de OPEC. Het openlijk gebekvecht tussen Trump en Iran zorgt ervoor dat olietraders nerveus beginnen worden. Dit kan ervoor zorgen dat de olieprijs boven $60 uit zal stijgen.

Dit zal inflatie opnieuw een forse duw in de rug geven. En beleggers onderschatten nu al het niveau van inflatie …

Bron: CNBC + CNBC

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER