Warren Buffett is een van de grootste beleggers uit de moderne geschiedenis. Hij heeft een simpele oplossing die jou kan helpen om van 40 dollar 10 miljoen dollar te maken. Lijkt onmogelijk? Niets is onmogelijk wanneer je het op de juiste manier aanpakt. Het enige dat je nodig hebt, is een blik op lange termijn, een duidelijke visie en wat geduld. 

Een paar jaar geleden in 2012 sprak Warren Buffett uitvoerig over een van zijn favoriete bedrijven: Coca-Cola. Wie in 1919 voor $40 aandelen Coca-Cola kocht, zou na dividend, aandelensplitsingen, en herinvesteren van aandelen meer dan $5 miljoen hebben. Sinds 2012 is de waarde van dat pakket aandelen zelfs gestegen naar ongeveer $10 miljoen.

Spijtig genoeg heeft niemand een teletijdmachine en kunnen we niet teruggaan in de tijd om aandelen Coca-Cola te kopen. En $40 uit 1919 is vandaag ook geen $40 meer waard. Aangepast aan inflatie is die $40 gestegen naar $542 in 2017-dollars. Maar wanneer je kan kiezen tussen $542 of $10 miljoen, dan zouden de meeste mensen het wel weten.

Miljardairs kopen nu deze 4 aandelen onder $5

Natuurlijk is Coca-Cola niet altijd een aandeel geweest dat je met de ogen dicht kan kopen en bijhouden. Toen Coca-Cola in 1919 naar de beurs trok was de eerste Wereldoorlog nog maar net ten einde en de suikerprijs was aan het stijgen. Niet veel later begon de Grote Depressie. Veel slechter kan je als bedrijf dat suikerhoudende dranken verkoopt niet starten.

De laatste 100 jaar volgde talloze recessies, een tweede Wereldoorlog, oliecrisissen, beurscrashes, … allemaal berichten die slecht zijn voor een consumentenbedrijf als Coca-Cola. Toch slaagde het bedrijf er in om uit te groeiend tot een mastodont van een multinational. Het sentiment op een aandelenmarkt en de staat van de economie zegt dus niets over de kracht van een individueel bedrijf.

De simpele oplossing van Buffett is dan ook om de markt niet in de gaten te houden, maar het bedrijf.

Zo zei Buffett:

Bij een fantastisch bedrijf kan je weten wat er gaat gebeuren, niet wanneer het gaat gebeuren. Je focust niet op ‘wanneer’ maar op ‘wat’. Wanneer je juist zit met ‘wat’, moet je je geen zorgen maken over ‘wanneer’.

Beleggers proberen meestal de markt te timen, ze willen kopen op de bodem en verkopen op de top. Maar op korte termijn kan de aandelenmarkt alle kanten uit. Op korte termijn is de aandelenmarkt een casino, op lange termijn een weegschaal.

Het is dus belangrijk dat je weet welke prijs je betaalt. Het is niet belangrijk of je weet of je op het juiste moment koopt of niet.

If you’re right about the business, you’ll make a lot of money,”

Whether it is socks or stocks, we like buying things that are on sale.”

— Warren Buffett —

Het is veel beter om een fantastisch bedrijf te kopen aan een goede prijs en het voor altijd bij te houden, aldus Warren Buffett. Op die manier is het mogelijk om in 1 leven een bedrag van $40 te laten groeien naar een fortuin van $10 miljoen.

Bron: USA Today

5 redenen om Chinese aandelen te kopen

  • Chinese aandelen zijn goedkoop
  • Chinese aandelen zijn gehaat
  • Chinese aandelen hebben een gigantische toekomst
  • Chinese aandelen zijn een perfect alternatief voor dure Amerikaanse aandelen
  • Chinese aandelen kunnen zoals in het verleden snel 100% – 200% stijgen

Wacht géén dag langer om Chinese aandelen te kopen: LEES MEER