frankfurt-eu-beurzen-stier

De beleggers zijn dit jaar geconfronteerd met meerdere schokkende berichtgevingen. Aan het einde van de maand juni werd bekend dat de meerderheid van de Britse bevolking had gestemd voor een uittreding uit de Europese Unie en onlangs wisten de Amerikanen Trump aan te stellen als hun nieuwe president. Daarnaast werd afgelopen zondag bekend dat Renzi, als reactie op de negatieve uitslag van het referendum, niet zal terugkeren als premier van Italië.

Verrassend genoeg wisten de aandelenmarkten zich tijdens deze drie evenementen behoorlijk goed staande te houden. De Europese aandelenmarkten hadden wel enige tijd nodig om zich te herstellen van het Brexit-debacle, maar de Amerikaanse indices wisten deze gebeurtenis snel achter zich te laten. Ook het verwachte negatieve Trump-effect viel uiteindelijk behoorlijk mee.

Italiaans referendum weet niet te leiden tot ‘bloedbad’

Ook tijdens de eerste handelsdag na het Italiaanse referendum wisten de Europese aandelenmarkten zich goed staande te houden. Voorbeurs moesten de markten wat waarde inleveren, maar verrassend genoeg wisten de meeste Europese indices de dag in het groen af te sluiten.

dax-spx-verband

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Matrix Trade, is te zien dat de Duitse beurs een sterke correlatie laat zien met die van de Amerikaanse index tijdens de Amerikaanse verkiezingsuitslag. Deze grafiek voorspelt een stijging van de Duitse index voor de komende handelsweken.

Weet het Italiaanse referendum de Europese aandelenmarkten omhoog te stuwen?

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger