beweging

De aandelenmarkten zijn sinds het begin van dit beursjaar in rustig vaarwater terecht gekomen. De S&P 500 index wist onlangs zelfs een record te vestigen met de meest opeenvolgende handelsdagen zonder een marktslot van meer dan 1%. Deze statistiek maakt duidelijk dat de markt op dit moment behoorlijk saai is.

Als reactie op de geringe beweeglijkheid van dit moment heeft CNBC een onderzoek gedaan onder beleggers. In een korte vragenlijst werd gevraagd welke gebeurtenis kan gaan zorgen voor beweging op de markten.

De markt kan snel weer in beweging gaan komen

beursbeweging

Op de bovenstaande tabel, afkomstig van CNBC, is de meest recente tussenstand in beeld gebracht. Op deze tabel is te zien dat het grootste gedeelte van de beleggers verwacht dat president Trump kan gaan zorgen voor meer marktbeweging.

Daarnaast vreest een groot gedeelte van de beleggers ook voor de aankomende landelijke verkiezingen in de Eurozone. Binnenkort mogen de Nederlanders naar de stembussen gaan, en later zullen de Fransen en Duitsers volgen.

Ook de Amerikaanse centrale bank kan met haar beleid gaan zorgen voor beweging op de markten. Op dit moment is nog volstrekt onduidelijk wanneer de Fed de volgende renteverhoging zal gaan doorvoeren en deze onzekerheid kan de markten opnieuw in beweging gaan brengen.