kerst-wall street

Aankomende nacht zullen we te weten komen wie de nieuwe president van Amerika gaat worden. Ondanks het feit dat Clinton in de peilingen afstevent richting een overwinning, is het nog maar de vraag of de vrouwelijke democraat daadwerkelijk de overwinning naar zich toe zal weten te trekken.

Door de uitslag van het EU-referendum in het Verenigd Koninkrijk weten de beleggers maar al te goed dat de peilingen geen heilige graal zijn. Ook de dagen voor de uiteindelijke beruchte uitslag wezen de peilingen in het voordeel van het EU-kamp. Toch ging uiteindelijk het Brexit-kamp er met de overwinning vandaar.

Aandelenmarkten op weg naar de eindejaarsrally?

verkiezingsjaar

Steeds meer beleggers vragen zich stilletjes aan af wat we tijdens de laatste twee maanden van het jaar mogen verwachten. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Chart of the Day, is te zien dat de Dow Jones index vooralsnog redelijk goed het pad weet te bewandelen zoals de index gemiddeld doet tijdens het verkiezingsjaar.

Deze grafiek voorspelt voor de laatste weken van het jaar een flinke eindejaarsrally. Morgen zal er in ieder geval een einde komen aan de onzekerheid waar de beleggers de afgelopen tijd mee zijn geconfronteerd. Wees in ieder geval voorbereid op de nodige volatiliteit!