Rijke mensen worden rijker Gemeten over de afgelopen 30 jaar was het gemiddelde jaarlijkse rendement van de S&P 500 10,35%. Maar het gemiddelde rendement van beleggers was slechts 3,66%. Hoe kun je voorkomen dat je geld op tafel laat liggen?  Dat is namelijk helemaal niet nodig. Lees daarom de volgende adviezen, ook wel de 10 Wetten van Rijkdom genoemd.

1) In elke markt bepaal jij wanneer je handelt

Kopen of verkopen op de exacte hoogtepunten en dieptepunten is eerder geluk dan wijsheid. Daar tussenin met de trend mee handelen is waar het om gaat met beleggen.

2) Diversificatie is niet heilig, maar wel belangrijk

In alle boeken staat dat je moet diversifiëren, maar deze strategie kan er niet voor zorgen dat je portfolio ernstige schade oploopt. Toch is deze strategie vele malen beter dan om alles op één paard te wedden.

3) Risicobeheersing is niet voor niets uitgevonden

Beleggen gaat om geld, dus een goede strategie om risico te beheersen is cruciaal.

4) Voorspellen is alleen voorbehouden aan weermannen

Uiteindelijk doen de beurzen toch wel wat ze willen. Niemand weet waar de beurzen over een week staan, dus voorspellen heeft geen enkele zin.

5) Je kunt het niet alleen

Een goede adviseur is onontbeerlijk, al is het alleen maar om zo nu en dan ruggenspraak te hebben over de openstaande posities.

6) Aan alles komt een einde, ook de trend

Gaat het een tijdje goed met beleggen? Neem dan tijdig winst. Aandelen blijven niet eeuwig door stijgen.

7) Paniek op de markten? Een kans!

Iedereen kent vast de uitspraak van Warren Buffett: “Be greedy when others are fearful and fearful when others are greedy”.

8) Als het te mooi is om waar te zijn, dan is dit waarschijnlijk ook het geval

Deze regel gaat maar al te vaak op in de wereld van beleggen. Zo stapt de kleine belegger vaak in als een aandeel al goed gepresteerd heeft. Juist op dat moment nemen andere aandeelhouders winst.

9) Het draait niet om jou

Uiteindelijk bepaalt de markt welke richting het op wil. Niet jij! Daarom is het altijd goed om een bescheiden houding te hebben ten opzichte van Mr. Market.

10) Maak lange termijn doelen

En zet deze centraal. Dat is belangrijker dan jezelf constant voor de borst kloppen op het moment dat je het beter doet dan anderen.

De legale marihuana sector is een miljardensector die de meeste beleggers nog moeten ontdekken

Bedrijven in deze sector groeien als kool. De industrie legaliseert in snel tempo. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer deze aandelen op de radar van grote beleggers verschijnen.

Wij geloven dat deze aandelen een gigantisch potentieel hebben. Geen valkuilen of cowboy-aandelen, maar gedegen en diepgravend onderzoek vind je in onze Marihuana Special, inclusief de 5 beste aandelen in deze nieuwe miljardensector.

Ontdek HIER het ultieme Marihuana Rapport voor beleggers …