Een uitverkochte wedstrijd. Maar liefst 40.000 toeschouwers in het stadium. De supporters kunnen hun lol niet op. Buiten het stadium staan nog eens duizenden fans toe te kijken, maar helaas is er geen plaats meer. Maar er is ineens hoop voor hen. Degene die te laat waren voor een kaartje krijgen nog een kans. Er worden meer toegangskaarten uitgeprint. Nog meer kaarten dan dat er zitplaatsen zijn. U gaat naar de wedstrijd en loopt naar uw stoel. En tot uw schrik zitten daar al mensen. Het is de wereld op zijn kop, een onmogelijke situatie. Maar niet voor de Federal Reserve. Lees hier hoe zij de financiële spelen beïnvloedt heeft.

Vroeger hadden we nog de dollar. Ja, de echte dollar gebaseerd op goud. Gekoppeld aan de goudprijs die weer gekoppeld was aan de reële economie. Tot 1971. Toen kwam er en andere dollar het speelveld in. De toeschouwers keken toe hoe de solide dollar ‘as good as gold’ werd vervangen. Van een dollar die waarde vertegenwoordigde, transformeerde deze dollar in een biljet dat een schuld ging vertegenwoordigen. Dat ging lang goed, tot 2008. De remmen gingen ervan af.

De spelen bereikte een hoogtepunt en de toeschouwers moesten eraan geloven. Ze gingen beseffen hoe dit systeem hun welvaart in beslag ging nemen. We gingen lenen. Zoveel we konden. En we gingen spenderen. Het was een groot feest. We gingen zelfs lenen om de rente op onze leningen te kunnen betalen. Zover we maar konden gaan. Het feest duurde niet heel lang.

Voor veel instanties betekende dit het einde, en voor de hele grote instanties moest de brand geblust worden met immens grote bedragen. De Federal Reserve bleef doorgaan met het printen van tickets voor zitplaatsen die er niet waren. Iemand zal hoe dan ook op een dag moeten bezwijken.

Ook veel burgers werden opgehangen aan dit systeem en er kwam een duidelijke scheiding tussen mensen die de huur konden betalen en mensen die uit hun huis gezet moesten worden. De huizenprijzen gingen onderuit. 1 op de 20 woningen werden door de banken in beslag genomen. En hier ging men beseffen hoe het echte spel gespeeld wordt:

Het hoogtepunt van de financiële spelen

Voor een waarde van maar liefst $800 miljard dollar werd er door de banken in beslag genomen. Huizen -> tastbare, echte assets. De banken hebben deze huizen voordien nog nooit in bezit gehad. De banken die nooit het geld verdiend hebben dat ze konden uitlenen om deze huizen te laten bouwen. Het geld kwam ook niet van spaarders. Het ging hier om geld dat nooit bestaan heeft, verzonnen en uit het niets verstrekt aan hen die het wilde lenen.

Een werktuig van de elite om uw bezit te ontnemen. En dit is hoe banken verzonnen geld omzetten in ‘echte waarde’. En dit is hoe de rijken, zwaar geconcentreerd in de financiële wereld rijker worden. Een systeem die hun obligaties, aandelen en vastgoed enkel maar waardevoller maken dankzij het soepele beleid van de Federal Reserve.

Onthoudt: het zijn altijd de rijken en de rijkste die het eerst bij hun stoeltje zijn wanneer er fake tickets in omloop worden gebracht. Daarna mag u ook naar het stadium, en u zal ze zien zitten op uw stoel.

Reacties