(ABM FN-Dow Jones) Wall Street leek op weg naar een hoger slot, maar inmiddels beginnen de winsten af te brokkelen en noteert de Dow Jones index zelfs bijna in het rood.

Maandag werd er al een stevig verlies geleden op Wall Street.

“Het sentiment is duidelijk fragiel”, constateerde marktanalist David Madden van CMC Markets.

Amerika en China zouden hard werken aan een nieuwe handelsdeal, maar zolang deze er niet is, domineert de onzekerheid, aldus Madden.

Richtinggevende macro-economische cijfers ontbraken dinsdag.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1266. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1231 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1219 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Apple ging maandag hard onderuit met bijna vijf procent nadat een winstwaarschuwing door toeleverancier Lumentum werd geïnterpreteerd als een winstwaarschuwing door de fabrikant van de iPhone zelf. Aanvankelijk leek Apple vandaag te herstellen, maar inmiddels noteert het aandeel weer rond de slotkoers van maandag.

“De verrassing is dat beleggers er zo lang over hebben gedaan om één en één bij elkaar op te tellen”, zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. “Het besluit om te stoppen met het rapporteren van de verkoopcijfers van de iPhone-, iPad- en andere divisies zou voor beleggers een signaal moeten zijn geweest, in combinatie met de licht tegenvallende omzetcijfers van de iPhone”, zei Hewson.

Lumentum, maandag nog goed voor een verlies van 30 procent, herstelt vandaag wel, met meer dan 5 procent.

Ondanks een verhoging van de outlook noteerde het aandeel Home Depot slechts 0,3 procent hoger. De doe-het-zelf-keten behaalde afgelopen kwartaal ook meer winst dan voorzien.

Tyson Food leverde zelfs bijna zes procent in. De kwartaalresultaten van het vleesbedrijf stelden analisten dan ook teleur.

GE, maandag een van de grootste dalers op Wall Street met een verlies van ruim zes procent, herstelde met 10,2 procent. Het verkoopt een deel van zijn belang in Baker Hughes wat circa 4v miljard dollar zal opleveren. Na de verkoop zal GE nog altijd een belang van iets meer dan 50 procent in Baker Hughes houden. Het aandeel Baker Hughes won een procent.

Nvidia en Xilinx stegen met respectievelijk 5,9 procent en 2,6 procent, na adviesverhogingen van Susquehanna. De bedrijven zullen volgens de analisten van Susquehanna naar verwachting profiteren van de groeiende markt voor kunstmatige intelligentie.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.