feest

De aandelenmarkten zijn sinds november 2016 terecht gekomen in een ware beursrally. Deze rally staat onder de beleggers beter bekend als de ‘Trump-Rally’. De verkiezingsplannen van Trump hebben er voor weten te zorgen dat het vertrouwen in de Amerikaanse economie is toegenomen.

Uiteraard lopen de beleggers vooruit op het daadwerkelijke Trump-feestje. Trump heeft immers nog geen grote hervormingen kunnen doorvoeren binnen de economie, maar de beleggers geloven in zijn daadkrachtige houding. Met name zijn belastinghervorming moet er voor gaan zorgen dat de Amerikaanse bedrijfswinsten flink gaan toenemen.

Yellen: Beleggers speculeren op een fiscale stimulans

Ook de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, Janet Yellen, is van mening dat de huidige rally te maken heeft met de nieuwe president van de Verenigde Staten. Volgens haar speculeren de beleggers op een toenemende groei van de Amerikaanse economie en wellicht ook de bedrijfswinsten.

Trump-tweet

Door middel van de bovenstaande Tweet probeert Trump de beleggers een extra hart onder de riem te steken. Volgens hem moet het grote feest op de beursvloer nog beginnen. De kurk van de champagnefles wordt volgens hem opengetrokken op het moment dat het nieuwe belastingplan in werking gaat.