Particuliere beleggers, vooral in de Verenigde Staten, bezoeken massaal Reddit in hun zoektocht naar beleggingstips. Verrassender is echter dat ook beleggers op Wall Street het platform meer en meer gebruiken.

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat 58% van de institutionele beleggers, die met geld van anderen beleggen en “smart money” wordt genoemd, toegeeft één of meerdere beleggingsbeslissingen te hebben genomen op basis van informatie van Reddit.

Van diegenen die bekend zijn met Reddit, verwacht 46% van de ondervraagde het platform het komende jaar meer te gaan gebruiken. Ongeveer 50% vindt Reddit van groot belang bij het beoordelen van aandelen, aldus Brunswick Group. Institutionele beleggers noemden ook Twitter en TikTok als nuttige platforms voor beleggingsonderzoek.

Belang van particuliere beleggers

Particuliere beleggers worden steeds belangrijker. Volgens een recent rapport van Bain & Company vertegenwoordigt deze groep nu de helft van alle vermogens wereldwijd.

Particuliere beleggers storten een recordbedrag van $1,5 miljard per dag in de aandelenmarkt, volgens gegevens van Vanda Research. Naarmate “Main Street” beleggers meer greep krijgen op de markten, wordt het voor professionele beleggers steeds belangrijker om op de hoogte te blijven van wat zij doen.

De overlapping tussen institutionele en particuliere beleggers blijft niet beperkt tot Reddit en sociale media. Robinhood Snacks werd door de ondervraagde institutionele beleggers gerangschikt als de meest geabonneerde nieuwsbrief.

Bron: CNN
Foto: iStock