Zilver India

Er zijn verschillende redenen te vinden waarom de zilverprijs de komende maanden en jaren hoger kan. Maar er is 1 reden waar veel beleggers niet aan denken. En juist die reden kan de grootste aanstoker worden van een nieuwe prijsexplosie bij het witte edelmetaal.

De reden voor de prijsexplosie bij zilver moeten we gaan zoeken … op de goudmarkt, meer bepaald in India. Indiërs zijn zot van goud. Ze hebben zo’n grote liefde voor goud dat de Indiase overheid erdoor in de problemen geraakt. Volgens Macquire Bank houden Indiërs 78% van hun spaargeld aan in goud.

En dat is een probleem voor de economie. Wanneer te weinig geld op de spaarrekeningen staat, kunnen banken te weinig geld uitlenen om de economische groei te stimuleren. De Indiase overheid doet er dan ook alles aan om de liefde voor goud in te perken.

En dat werkt … MAAR … in plaats van goud ontstaat er een hernieuwde liefde voor zilver. Dit kan een zeer belangrijke en bepalende factor worden op de zilvermarkt.

Vraag naar zilver India

De Indiase regering treft al jaren maatregelen tegen goud. Ze verhoogden importtarieven, legden extra regels op en recent werd zelfs de nominale briefjes cash geld van 500 en 1.000 roepie nietig verklaard. En dat heeft effect.

India heeft een lange geschiedenis met zilver

In 2016 daalde de vraag naar goud in India tot 570,80 ton, 44% lager dan een jaar eerder en het laagste niveau in 13 jaar. Maar de vraag naar zilver stijgt. De laatste 3 jaar verdrievoudigde de vraag naar zilver, de laatste 10 jaar steeg de vraag met 600%.

De geschiedenis lijkt zich te herhalen. Voordat India decennia lang de grootste koper van goud was, was het ’s werelds grootste koper van zilver. De vraag naar zilver daalde pas toen de Indiase overheid de vraag begon in te perken via belastingen en dergelijke, net zoals we nu zien gebeuren bij goud.

Indien slechts 10% van de Indiase goudvraag naar de zilvermarkt komt, zal de globale vraag naar zilver met 65% stijgen. Een klein deel van de Indiase goudmarkt kan de globale zilvermarkt op zijn kop zetten.

Zilvermarkt India

Het aanbod zilver zit al een tijdje in een dalende trend. Zilver wordt voornamelijk gemijnd als bijproduct van andere grondstoffen. De malaise op de grondstoffenmarkt van de laatste jaren heeft deze productie doen dalen. De lage zilverprijs heeft ook de productie bij de pure zilverspelers doen dalen.

Daar kan dan nu een explosie van de vraag tegenover komen staan. Je moet geen raketgeleerde zijn om te weten wat dat met de prijs van zilver kan doen. Dit is zo’n beweging die maar weinig analisten zien aankomen. Daar kunnen slimme beleggers hun profijt uit halen.

Bron: GoldSilver

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER