Raket lancering Historisch gezien stijgt en daalt de zilverprijs veel meer dan de meeste beleggers ooit voor mogelijk houden. Dat zagen we ook de afgelopen 5 jaar toen de zilverprijs veel verder zakte dan verwacht. Dat komt omdat de meeste beleggers het grotere geheel uit het oog verliezen. En ook nu zal dat zo zijn, zegt Hubert Moolman. Omdat de meeste beleggers de daling van $50 naar $13 verkeerd hebben ingeschat, zullen ze deze keer ook de stijging van $13 naar … verkeerd inschatten. De zilverprijs kan nu veel meer stijgen dan je ooit voor mogelijk houdt. Kijk eens naar onderstaande grafiek van de zilverprijs sinds begin vorige eeuw. TA Zilverprijs LT Er zijn 2 periodes die op elkaar gelijken: 1921 – 1941 en 1980 – 2016. We zien beide keren een gelijkaardig patroon in 4 delen: – Piek in de zilverprijs gevolgd door een piek in nominale rentevoeten – Een piek in de Dow/Goud ratio gevolgd door een dieptepunt in de zilverprijs – Een korte maar sterke rally van de zilverprijs – De bodem van de zilverprijs met de bodem van de nominale rentevoeten

Verwacht een snelle stijging van de zilverprijs

We bevinden ons nu in periode 4 waar de zilverprijs een dieptepunt heeft bereikt, net als de rentevoeten. De kans is groot dat beide de komende jaren sterk gaan stijgen, net als begin jaren ’40. Echter, volgens Moolman kan de snelheid van de huidige stijging veel hoger liggen dan in het verleden. Dit komt door enkele verschillen. Het grotere geheel laat een ‘cup and handle’ patroon zien, zoals een kopje koffie met een klein oortje als handgreep. Het oortje is kleiner dan het kopje, dit betekent dat de evolutie van dit patroon veel sneller en explosiever zal gebeuren. Je kan in deze technische analyse verwachten dat het oortje hetzelfde rendement laat zien als het kopje. Tijdens de vorming van het kopje ging de zilverprijs van $0,28 in 1932 naar $50 in 1980. Dit is een stijging maal 178,57. Binnen dit technisch patroon kunnen we dus verwachten dat de zilverprijs opnieuw maal 178,57 gaat. Dit betekent een potentiële zilverprijs van $50 maal 178,57 = $8.928. Dit klinkt misschien ongeloofwaardig maar een zilverprijs van $50 klonk ook ongeloofwaardig in 1932 toen de zilverprijs slechts op $0,28 noteerde.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger