Zilver India

Er zijn belangrijke ontwikkelingen op de zilvermarkt. Nadat de goud- en zilverprijs het nieuwe jaar weer feestelijk hadden ingezet, is het enthousiasme serieus afgekoeld. De laatste weken daalde de goudprijs terug tot het niveau van $1.200 of een daling van 5% terwijl de zilverprijs afgleed naar $17 of een daling van 8%. Maar die trend kan nu keren en dan zal vooral zilver omhoog knallen.

Net als bij goud zien we dat de zilverprijs momenteel een symmetrische driehoek vormt ten opzichte van het dieptepunt eind december 2015 en het hoogtepunt juli 2016. Wanneer de onderste en bovenste lijn naar elkaar toe kruipen, dient er zich een uitbraak aan. Die uitbraak kan naar beneden zijn of naar boven. Meestal breekt de prijs uit in de richting van de voorgaande trend. En dat is in dit geval naar boven toe.

TA zilverprijs

Het risico voor de zilverprijs is beperkt

De beslissing van de Federal Reserve kan op korte termijn een invloed hebben op de zilverprijs. Maar zoals je op bovenstaande grafiek kan zien op de RSI, is de zilverprijs als serieus oververkocht op dit moment. Er is ook een sterke steun rond het niveau van $16 per ounce. Het neerwaarts risico is dus behoorlijk beperkt.

Unieke tijdelijke actie Slim Beleggen: Goud & Zilver Rapport + TA Rapport Gratis. (P.S. Het TA Rapport voorspelde het afgelopen jaar 3 keer op het perfecte moment de top of de bodem van de goudprijs)

Het opwaarts potentieel daarentegen is groot. Dit zijn dan ook de favoriete beleggingen van succesvolle beleggers: beperkt risico naar beneden maar een groot potentieel naar boven. Het risico naar beneden kan je managen, het potentieel naar boven kan je van genieten.

Handelaars op de zilvermarkt hebben dit ook begrepen. Voor het eerst in vele weken wordt het aantal short posities afgebouwd. Eind vorige maand stond het aantal short posities nog op een historisch record. Wanneer de zilverprijs snel sterk stijgt, worden deze handelaars verplicht hun short posities te sluiten en moeten ze zilver kopen. Dit kan de prijs nog sterker laten knallen.

Bron: Gold Stock Bull

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER