Laat iemand anders jouw huis afbetalen. Een eenvoudige tip, maar hoe doe je dat? Er zijn er die beweren dat je beter geen huis koopt. Anderen beweren dat een eigen huis de beste investering van je leven is. Maar vastgoedmagnaat en self-made miljonair Sidney Torres ziet nog een derde mogelijkheid: laat iemand anders jouw huis afbetalen terwijl je er woont.

Volgens Torres moet je bij je eerste huis op zoek gaan naar de mogelijkheid om (een deel van) je huis door iemand anders te laten afbetalen. Je kan dan beide hebben. Je kan in een huis wonen aan de ene kant en een deel van het huis verhuren aan de andere kant.

Creëer een extra plaats in je huis dat je kan verhuren aan derden. Sidney Torres noemt dit een ‘shotgun double’. Door een deel van je huis te verhuren, betaalt de huurder (een deel van) jouw huis af. Zo woon je dus (bijna) gratis in je eigen huis.

Met het geld dat je ontvangt aan huur, kan je de hypotheek sneller afbetalen.

In het begin is het misschien niet comfortabel om samen met een vreemde in hetzelfde huis te wonen, maar op lange termijn maakt dit een enorm verschil uit. Je kan veel gemakkelijker en sneller je hypotheek afbetalen. Je huis wordt een soort van spaarrekening én je hebt zelf ook nog een plaats om te wonen.

Deze praktische VastgoedGids legt alles uit wat je MOET weten vóór je een huis koopt

De vastgoedmagnaat geeft zelfs nog een extra tip: ‘wanneer je op een gegeven moment toch alleen wilt wonen, kan je beide delen van je huis verhuren. Zolang het alternatief goedkoper is dan de extra huurinkomsten, ben je aan het investeren in vastgoed.’

Dit is de ideale manier om je eerste stappen te zetten op de vastgoedmarkt terwijl je huis wordt afbetaald door anderen.

Bron: CNBC