stapel zilverbaren

Het zijn bizarre maar interessante tijden voor beleggers in edelmetalen. Ondanks de stijging van 10% dit jaar, gelooft nog bijna geen enkele analist in zilver. Er zijn veel gelijkenissen tussen 2016, toen de zilverprijs tientallen procenten hoger schoot, en 2017. Na een daling van bijna 7 maanden lijkt de zilverprijs klaar om terug de andere kant op te schieten.

Trends wijzigen en dit lijkt het ideale moment voor zilver om van kant te wisselen. Ondanks de mooie stijging de laatste weken zijn er nog steeds 3 negatieve analisten voor iedere positieve. Het aantal positieve analisten (witte lijn op onderstaande grafiek) noteert in tegenstelling tot oktober vorig jaar nu wel boven verschillende gemiddeldes. In 2016 zorgde dat voor een rally van 54%.

Sentiment zilvermarkt

De veranderingen op de zilvermarkt vorige week waren heel bijzonder en duiden op een grote kans dat de trend zal draaien. Terwijl de zilverprijs 3,5% daalde, daalde het aantal positieve analisten veel harder, met 16%. Eerder steeg het aantal positieve analisten maar met 2% terwijl de zilverprijs 5% steeg.

Dus:

  • +5% -> +2% positief sentiment
  • -3,5% -> -16% positief sentiment

We kunnen hier uit concluderen dat de beleggers de zilvermarkt nog steeds niet vertrouwen. En dat negatieve sentiment is dikwijls de voedingsbodem voor een forse prijsstijging.

Zoals je kan zien, zit de zilverprijs al 7 maanden in een neerwaarts trendkanaal. Ook dat vormt mogelijkheden.

Zilverprijs 2017

De meeste zullen denken dat dit trendkanaal blijft duren, ook de traders die ‘het patroon begrijpen’. Deze traders zetten orders om in te spelen op dit trendkanaal omdat ze dan ‘gemakkelijk’ geld kunnen verdienen.

Maar de financiële markt heeft steeds de neiging om beleggers zo veel mogelijk pijn te doen. Met dergelijk sentiment en met te veel traders die inzetten op een verdere daling binnen dit trendkanaal, bestaat er een grote kans dat we juist een uitbraak gaan zien uit dit trendkanaal.

Wat heeft zilver nodig om uit te breken?

Wanneer de zilverprijs boven $17,40 kan sluiten, is er een stevig signaal dat de dalende trend voorbij is. En daarna kan het snel gaan. Eens dit niveau sneuvelt, ligt de volgende weerstand op $18,12 en daarna kan de zilverprijs stijgen naar $21 of een kleine 25% hoger dan vandaag. (Kijk hier voor de actuele zilverprijs)

Bron: Gold Stock Bull

Eenvoudig en goedkoop fysiek zilver kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop zilver BTW vrij, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de ZILVER SALE waarin geregeld zilver baren tegen spotprijs worden aangeboden!