Monster Beverage

Het is de natte droom van iedereen die met geld bezig is: gemakkelijk heel veel geld verdienen. Nochtans bestaat daar een heel eenvoudige manier voor. Een van de weinige plaatsen waar dit mogelijk is, is natuurlijk de aandelenmarkt. Maar de aandelenmarkt maakt het beleggers psychologisch zo moeilijk dat ze er nooit toe komen om hun belegging te zien stijgen met een factor x100.

Dit is echter de oplossing:

-1. Koop het juiste aandeel

-2. Verkoop … nooit!

Het moeilijkste onderdeel is natuurlijk het juiste aandeel vinden. De juiste aandelen komen van bedrijven die ongeacht wat er gebeurt in de wereld hun waarde behouden en zelfs laten groeien. Dit zijn bedrijven die aandeelhouderswaarde blijven creëren, ook tijdens moeilijke periodes.

En daar gaan veel beleggers de mist in, die moeilijke periodes. Ze verkopen bij de minste tegenslag omdat ze hun winst niet in rook willen zien opgaan … of omdat ze hun verlies willen beperken. Anderzijds is er ook de angst om winst kwijt te spelen. Eens de aandelenkoers begint te stijgen, verkopen ze ‘om hun winst veilig te stellen’.

Wanneer er geen reden is om een aandeel te verkopen … moet je niet verkopen.

Maar kijk eens naar het voorbeeld van Monster Beverage, een producent van energiedranken. Monster Beverage is een bedrijf met hoge marges en een hoge Return on Equity, 2 eigenschappen van waardevolle bedrijven.

Monster Beverage

In deze periode steeg het aandeel met een factor x100. Maar in diezelfde periode waren er op zijn minst 10 periodes waarin het aandeel met 25% daalde. 3 keer verloor Monster Beverage zelfs meer dan 40%.

Zou jij dit aandeel hebben bijgehouden zonder te verkopen? De kans is groot van niet. En toch is dat de eenvoudigste manier om van weinig geld veel geld te maken.

Wie keek naar het bedrijf en niet naar de beurskoers, zou geen intentie hebben gehad om te verkopen. In dat geval had een investering van 1.000 euro kunnen uitgroeien tot een kapitaal van 100.000 euro.

Bron: Casey Research