Fysiek goud kopen De goudmarkt staat op het punt de grootste schok uit de geschiedenis te ondergaan. De goudprijs kan gemakkelijk naar $10.000 per ounce stijgen, maar weinig goudliefhebbers zullen daar blij mee zijn, zegt James Rickards. De meeste goudliefhebbers zullen geld verliezen en niet meer aan het juiste goud geraken. Er zijn 2 verschillende goudmarkten: de fysieke goudmarkt en de papieren goudmarkt. Veel analisten geloven dat het einde van de papieren goudmarkt zal komen wanneer een grote speler zijn papier wil omruilen voor het echte, tastbare fysiek goud. James Rickards is het daar niet mee eens. De meeste beleggers in papieren goud vragen niet om fysieke levering, simpelweg omdat het goud er niet is. Wanneer dat wel zou gebeuren, zou er paniek ontstaan en zou iedereen op zoek gaan naar fysiek goud waardoor de markt van papieren goud implodeert. Maar de kans is bijzonder klein dat een grote speler op de goudmarkt dat zou doen. Wanneer een groot hedge fund fysieke levering zou vragen, staat er ongetwijfeld een bus advocaten aan de deur om dit af te raden. Het hedge fund zou onmiddellijk onderzocht worden door het Justice Department or a Commodities Future Trading Commission (CFTC). Dat wil men ten alle kosten vermijden. Wanneer een kleiner hedge fund hetzelfde zou proberen, staan er geen advocaten aan de deur maar de overheid. Het kleine fonds zou afgeschilderd worden als een manipulator, een nieuwe versie van de gebroeders Hunt die de zilvermarkt manipuleerden in de jaren ’80. Nu vraag je jezelf dit waarschijnlijk ook af Wanneer de beleidsmakers manipulatie als illegaal beschouwen, waarom doen ze dan niets aan de papieren manipulatie om de goudprijs laag te houden door middel van naakte shortcontracten? Simpelweg omdat het overgrote deel van de short contracten in China zit. En daar heeft de VS niets te zeggen.

Beleg jij in goud-ETF’s?

Spelers op de papieren goudmarkt verdienen er ook gemakkelijk geld. Ze verkopen futures van de huidige maand en kopen futures van de volgende maand. Hierop kan men geld verdienen indien men geen fysieke levering vraagt. En dat spelletje kunnen ze iedere maand herhalen. Waarom zouden ze dan fysieke levering vragen? Het grote gevaar voor de goudmarkt is wanneer een middelmatige speler op de grondstoffenmarkt failliet zou gaan en zijn verplichtingen om goud te leveren niet kan nakomen. Zo’n speler waar niemand van heeft gehoord maar wel moet voldoende impact om de markt te ontwrichten. De klanten van die middelmatige grondstoffenhandelaar zullen in paniek fysiek goud gaan zoeken op de markt. Dat gaat paniek veroorzaken. Dat kan de goudprijs omhoog katapulteren. Wie dan nog met papieren goudcontracten zit, bijvoorbeeld met een goud-ETF, is eraan voor de moeite. Dat is het grote gevaar van goud-ETF’s, dat is de reden waarom veel goudbeleggers niet zullen profiteren van een goudprijs aan $10.000. Deze goud-ETF’s zullen mee ten onder gaan. Daarom koop je dus beter fysiek goud … of goudmijnaandelen. Goudmijnaandelen zijn in feite een claim op fysiek goud dat nog in de grond zit. Deze aandelen zullen wél profiteren van de implosie van de papieren goudmarkt. Bron: Daily Reckoning

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!