Wanneer Donald Trump met het vliegtuig van de Amerikaanse president, Air Force One, zou vliegen, gaat Trump er op achteruit. Trump heeft namelijk zijn eigen Boeing 757-200 airliner ter beschikking die naar schatting zo’n $100 miljoen heeft gekost.

Trump Force One, zoals het vliegtuig nu wordt genoemd, is een van de pronkstukken van de miljardair. Trump kocht het toestel in 2011 en heeft het sindsdien omgevormd tot een vliegend paleis.

Zo ziet de privé-Boeing van Donald Trump eruit:

Trump Force One

Trump is niet de eerste eigenaar van de Boeing. Het vliegtuig werd gebouwd in 1991 en werd geleverd aan Sterling Airlines, een Deense lagekostenluchtvaartmaatschappij. Een paar jaar later werd het vliegtuig verkocht aan TAESA, een Mexicaanse luchtvaartmaatschappij.

In 1995 werd de Boeing dan gekocht door Paul Allen, medeoprichter van Microsoft. Allen vloog 15 jaar met het vliegtuig de wereld rond.

De Boeing 757 wordt aangedreven door een paar Rolls-Royce RB211 turbofan motoren. Deze zijn niet de meest efficiënte motoren, maar wel bijzonder krachtig.

Trump Force One motoren

Een normale Boeing 757-200 kan 239 passagiers vervoeren. Maar Trump Force One werd omgebouwd tot een vliegtuig voor 43 passagiers. Maar natuurlijk is er veel meer dan alleen maar enkele zitplaatsen.

Er zijn 2 slaapkamers aanwezig, een badkamer met 24-karaat gouden armaturen en een douche.

Trump Force One badkamer

Zelfs de armaturen van de veiligheidsgordels zijn van goud.

Trump Force One veiligheidsgordels

De hoofdsteunen van de zetels zijn voorzien van het Trump familielogo, ook in de eetzaal.

Trump Force One eetzaal

Een grote rondleiding in ‘Trump Force One’ kan je bekijken via deze video van Trump’s eigen YouTube-kanaal.

Bron + Foto’s: Business Insider