Groene energie staat tegenwoordig meer en meer in de schijnwerper, voornamelijk komt dit door de beruchte ‘global warming’ waar je regelmatig wel wat over hoort.

99% van de wetenschappers die onderzoek naar global warming hebben gedaan zeggen allemaal hetzelfde: het komt door een teveel aan CO2.

Daarom is het voornaam om op relatief korte termijn een bepaald deel van onze energie voorzieningen die geleverd worden door het verbranden van gas en kolen te vervangen door groene energie bronnen zoals bijvoorbeeld… zonne-energie!

Zonne-energie maakt tegenwoordig echt een gigantische opkomst en zoiets mag je als belegger zeker niet missen.

Zo zie je duidelijk op de onderstaande grafiek van Bloomberg dat de kosten om zonne-energie op te wekken (in het oranje) dramatisch gedaalt zijn de afgelopen jaren.

Niet alleen dat, maar het aantal installaties (in het blauw) gaat werkelijk door het dak!

LEES OOK: Zonne-energie: Californië zorgt voor een echte game changer

Dit heeft natuurlijk erg gunstige effecten op de bedrijven die zonnepanelen en dergelijke vervaardigen, en dat valt volgens Equity Clock ook wel al te lezen aan de prestaties van de aandelen.

De bovenstaande grafiek is er eentje die inspeelt op een verzameling van bedrijven die actief zijn in de zonne-energiesector, en de prestatie van deze sector spreekt boekdelen!

Zo zien we momenteel weer een nieuw hoogtepunt verschijnen, en dit ondanks de recente correctie in de indexen!

Zo zitten we volgens Equity Clock nu op het hoogste punt in 29 maanden, en dat wil toch wel iets zeggen wat betreft de onderliggende sterkte!

Als belegger kan je het je eigenlijk dus niet meer permitteren om deze sector links te laten liggen, het potentieel is daar gewoonweg veel te groot voor.