Uitzonderlijke situatie goudmijnaandelen

De goudsector heeft er een bewogen beursjaar opzitten. Tijdens het eerste halfjaar van 2016 wist de goudprijs flink in waarde te stijgen, maar daarna wist het opnieuw in een dalende trend te belanden. De afgelopen weken is de goudprijs hard in waarde gedaald en steeds meer beleggers vragen zich af of het gele edelmetaal op dit moment weer koopwaardig is.

goud-2017

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van U.S. Global Investors, is te zien dat de goudprijs wellicht op dit moment wel erg interessant geprijsd is. Volgens de oscillator van de mannen van U.S. Global Investors is de goudprijs de afgelopen tijd wel erg hard in waarde gedaald en in het verleden kregen we bij een dergelijke harde daling eerst te maken met een herstelbeweging.

Goudprijs kan zich in 2017 gaan herpakken

goud-2017-2

Daarnaast zullen niet alle goudkevers teleurgesteld zijn in het afgelopen beursjaar. Op de tweede grafiek, afkomstig van U.S. Global Investors, is namelijk te zien dat de NYSE Arca Gold Miners Index er alsnog een geweldig jaar op heeft zitten. Deze index wist het jaar af te sluiten met maar liefst 39% winst.

Daarnaast kunnen de politieke onzekerheden dit jaar gaan toenemen tot een nieuw hoogtepunt. In diverse Europese landen staan de landelijke verkiezingen op het programma en overwinningen voor de populistische partijen kunnen gaan zorgen voor onzekerheid op de beursvloer. En deze onzekerheid kan de goudprijs in het zadel helpen.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!