Het zou u vast niet ontgaan zijn; de omgekeerde rentecurve is terug. In Amerika stijgt de korte rente nu boven de lange rente uit. En aangezien de omgekeerde rentecurve een van de favoriete recessieindicatoren van Wall Street is, is het de moeite waard om dit verder te onderzoeken.

Normaal gesproken is de rente op de kapitaalmarkt voor de korte termijn lager dan de rente voor de lange termijn. Dat is volkomen logisch, want bij de rente op de lange termijn zit er meer risico en onzekerheid in verwerkt. En uiteraard willen verstrekkers van vermogen dan een hogere vergoeding zien. Maar, op dit moment stijgen sommige Amerikaanse korte termijn rentes boven de lange termijn rentes uit. En dat heeft alles te maken met het monetaire beleid van de Fed.

Beleggers vrezen voor een nieuwe recessie

Uit onderzoek van Bloomberg, via Google Trends, blijkt dat er nog nooit zoveel gezocht is naar de term ‘Yield curve inversion’. Tijdens de afgelopen twee weken is de interesse in deze zoekterm exponentieel gestegen.

Afgelopen week kwam, voor het eerst sinds 2007, de rente op een driejarige staatsobligatie boven de rente op een vijfjarige staatsobligatie uit. En dat is de reden waarom beleggers nu zo angstig zijn. Tijdens de voorgaande recessies was de omgekeerde rentecurve een handige indicator voor het onheil dat op komst was.

Worden we binnenkort geconfronteerd met een nieuwe recessie?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)