rentes Heel wat beleggers maken zich op dit moment grote zorgen over nieuwe Amerikaanse renteverhogingen. Afgelopen dinsdag liet Fed-bestuurder William Dudley nog weten dat een spoedige nieuwe renteverhoging nog steeds tot de mogelijkheden behoort. Als gevolg daarvan moesten de aandelenmarkten wat terrein inleveren. De afgelopen tijd hebben we meerdere malen mogen meemaken dat er negatief gereageerd werd op geruchten die wezen op een nieuwe Amerikaanse renteverhoging. Daarentegen wisten de aandelenmarkten flink op te krabbelen toen Janet Yellen na de Brexit nog liet weten dat de Amerikaanse centrale bank de impact van de Brexit zal gaan afwachten alvorens een snelle renteverhoging door te voeren.

Is de bezorgdheid over nieuwe renteverhogingen terecht?

stijgende-rente-vs De vraag is of de bezorgdheid om die renteverhogingen wel terecht is. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van iSPYETF, zijn 13 perioden uitgelicht waarin we te maken hadden met meerdere renteverhogingen. Opvallend daarbij is dat we slechts in 4 van de 13 keren te maken hadden met een dalende S&P 500 index. De bovenstaande grafiek laat zien dat de angst voor nieuwe renteverhogingen niet geheel terecht is. In het merendeel van de keren gingen renteverhogingen immers gepaard met stijgende beurskoersen. Wellicht kan dat de beleggers de komende tijd iets geruststellen.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger