samsung

De afgelopen dagen verschenen er cijfers over de Zuid-Koreaanse economie. Normaal gesproken wordt er niet zoveel aandacht besteed aan deze groeicijfers, maar deze keer was het toch wel de moeite waard om in ieder geval te luisteren naar de woorden van de Bank of Korea.

zuidkorea-economie

Op de bovenstaande tabel, afkomstig van Business Insider, is te zien dat de groei van het Zuid-Koreaanse bruto binnenlands product over het derde kwartaal is uitgekomen op een stand van 0,7%. Deze groei was uiteindelijk hoger dan de verwachtingen van de waarnemers (0,6%).

Zuid-Koreaanse economie heeft last van de Galaxy Note 7

Ondanks dat de groei van het bbp behoorlijk op peil bleef, was de Zuid-Koreaanse centrale bank niet bepaald enthousiast. Zo liet Chung Kyu-il, directeur bij de Bank of Korea, weten dat de groei hoger was uitgekomen als Samsung niet getroffen was door de enorme terugroepactie van de Galaxy Note 7.

Uit deze woorden kunnen we ook opmaken dat Samsung een enorm belangrijke speler is binnen de Zuid-Koreaanse economie. Mocht Samsung marktaandeel moeten inleveren, dan zal dit effect ook doorwerken op de Zuid-Koreaanse economie. Het is dus te hopen dat het alleen bij de probleemsmartphone Galaxy Note 7 blijft.