Beleggen in bedrijven

Afgelopen week kwam er een verandering in de samenstelling van de 10 grootste bedrijven in de wereld. Deze ranglijst wordt gebaseerd op de totale marktkapitalisatie van de betreffende bedrijven. En de techgigant Tencent wist afgelopen week Wells Fargo voorbij te gaan en daarmee kwam het Chinese bedrijf uit op plek 10 in de ranglijst.

grootste-bedrijven

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Bloomberg, is de huidige top 11 in beeld gebracht. De huidige beurswaarde van Tencent bedraagt 279 miljard dollar en daarmee blijft het bedrijf voor op de nummer 11; Wells Fargo.

Dit zijn de grootste bedrijven ter wereld

Opmerkelijk genoeg bestaat de top 10 nu uit 6 internetbedrijven. Daarnaast bestaat de hele top 4 uit alleen maar internetbedrijven. Apple blijft vooralsnog ver voor op de nummer twee; Alphabet. De beurswaarde van Apple zou binnenkort zelfs de grens van 800 miljard dollar kunnen doorbreken.

Door middel van deze lijst wordt direct duidelijk hoe hard de internetbedrijven de afgelopen jaren zijn gegroeid. Meer dan tien jaar geleden zagen we in deze lijst immers Apple, Amazon en Alphabet nog niet terug.

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER