Grootste websites ter wereld

Het internet is een prachtige omgeving waar miljarden mensen informatie vinden en met elkaar delen. Er zijn meer dan 1 miljard websites op deze wereld. Toch surft de gemiddelde gebruiker maar naar een klein aantal websites. Hieronder kan je een infographic raadplegen van de 100 populairste websites. Het valt op dat er enorme verschillen zijn.

Zo haalt Google maar liefst 28 miljard bezoeken per maand. Google staat daarmee op de eerste plaats. Eerste achtervolger is YouTube, ook uit de stal van Google. YouTube haalt 20,5 miljard bezoeken per maand. Naast de zoekrobot en de videodienst staat Google met Blogger en Google User Content nóg 2 keer in de top 100. Het is dus niet verwonderlijk dat Alphabet – de moederholding boven Google – een van de grootste bedrijven ter wereld is.

Maar het verschil tussen de nummer 1, Google, en de nummer 100, Citi.com, is enorm. Zo haalt Citi.com ‘slechts’ 53 miljoen maandelijkse bezoekers. Dit is een verschil met een factor x500! De top websites halen dus de bulk van de maandelijkse traffic. Wanneer er meer dan een miljard websites zijn, zijn er dus ook honderden miljoenen websites die niet of amper bezoekers over de vloer krijgen.

In de top 100 staan onder andere:

– 4 zoekrobots

– 7 steamingdiensten

– 12 sociale media platformen

– 3 web portalen

– 14 nieuwswebsites

– 2 sportwebsites

– 6 banken

– 3 pornowebsites

– 9 bedrijven

-1 gaming website

Bron + Grafiek: Visual Capitalist

Courtesy of: Visual Capitalist